Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
včera 27. října 2024 v 13:00
Čas čtení 1:07

Předpověď počasí: Do Česka dorazí první sníh. Podívej se, co nás příští týden čeká

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Do Česka dorazí první sníh. Podívej se, co nás příští týden čeká
Zdroj: Freepik / volně k použití

Nadcházející týden se ponese povětšinou ve znamení podzimního počasí. O víkendu však přijde zlom, teploty klesnou a do Česka dorazí sníh.

V neděli bude nad Českem zataženo s nízkou oblačností či mlhami, ojediněle se může objevit i mrholení. Během dne se očekává na většině území přechodně polojasno až jasno. Nejvyšší teploty vystoupají na 14 až 18 stupňů, vyplývá z předpovědi meteorologů.

22. října 2024 v 10:38 Čas čtení 0:48 První sníh je možná blíž, než si myslíme. Meteorologové varují před ochlazením První sníh je možná blíž, než si myslíme. Meteorologové varují před ochlazením

Pondělní obloha bude zatažená až oblačná, místy se může objevit zmenšená oblačnost a zejména zpočátku i mlhy. V severní části Česka je nutné postupně místy, jinde jen ojediněle počítat se slabým deštěm nebo mrholením. Denní teploty dosáhnou 13 až 18 stupňů. Během dne bude vát slabý proměnlivý vítr do síly 4 metrů za sekundu.

Zatažená až oblačná obloha s námi zůstane i v úterý, kdy můžeme opět během dne očekávat přechodně zmenšenou oblačnost. Zejména zpočátku se objeví i mlhy. Na severu musíme počítat místy i se slabým deštěm nebo mrholením. Nejvyšší teploty se budou pohybovat v rozmezí od 12 do 17 stupňů.

A jasné oblohy se nedočkáme ani ve středu a ve čtvrtek, kdy nebe nad Českem zůstane zatažené až oblačné. Nejvyšší teploty vystoupají na 11 až 16 stupňů. Přidá se slabý západní až severozápadní vítr o síle jeden až čtyři metry za sekundu.

24. října 2024 v 10:57 Čas čtení 0:41 PŘEDPOVĚĎ: Víkend bude oblačný, nejtepleji bude v neděli PŘEDPOVĚĎ: Víkend bude oblačný, nejtepleji bude v neděli

Od pátku do neděle meteorologové očekávají oblačnou až zataženou oblohu, přechodně může být i polojasno. Od severu se na většině území vyskytne déšť nebo přeháňky, které budou postupně od středních poloh smíšené nebo sněhové. Nejvyšší teploty zpočátku dosáhnou 11 až 16 stupňů, postupně však klesnou na dva až sedm stupňů.

Domů
Sdílet
Diskuse