Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
20. února 2023 16:42
Čas čtení 0:51

VIDEO: Joe Biden kráčel Kyjevem za zvuku leteckého poplachu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Joe Biden kráčel Kyjevem za zvuku leteckého poplachu
Zdroj: TASR/AP

Celkem strávil šéf Bílého domu v Kyjevě přes pět hodin.

Americký prezident Joe Biden v pondělí zavítal na Ukrajinu. V hlavním městě Kyjev se sešel s ukrajinským protějškem Volodymyrem Zelenským. Oba se pak společně vydali do katedrály svatého Michala a k tablu padlých ochránců, kteří při obraně země přišli o život. Během toho, co státníci procházeli Kyjevem, se rozezněl letecký poplach na znamení signálu, že Rusko na území Ukrajiny odpálilo rakety. Dne 24. února uplyne od ruské invaze na Ukrajinu přesně jeden rok. 

Bidenova návštěva je jasným vzkazem Putinovi, tvrdí analytici 

Volodymyr Zelenskyj označil návštěvu šéfa Bílého domu v Kyjevě za nejdůležitější návštěvu v dějinách americko-ukrajinských vztahů. „Vaše návštěva je mimořádně důležitým znakem podpory pro všechny Ukrajince,“uvedl ukrajinský prezident. Společná jednání s Bidenem označil za velmi plodná. 

Biden na Ukrajině strávil přes pět hodin. Podle experta na oblast obrany a bezpečnosti z University of Bath Patricka Buryho potvrdil Biden svou návštěvou dlouhodobý závazek spojenců NATO podporovat Ukrajinu a poslal jasný vzkaz ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. „Biden chtěl dát svými sliby, včetně těch týkajících se nových zbraní a střeliva pro Ukrajinu, jasně najevo, že Spojené státy budou podporovat Kyjev tak dlouho, jak bude zapotřebí,“doplnila analytička Deborah Haynes

Jak návštěva amerického prezidenta v Kyjevě vypadala, se můžeš podívat v galerii.

Joe Biden, Volodymyr Zelenskyj Joe Biden, Volodymyr Zelenskyj Joe Biden, Volodymyr Zelenskyj Joe Biden, Volodymyr Zelenskyj
Zobrazit galerii
(7)
Domů
Sdílet
Diskuse