Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
24. února 2023 12:41
Čas čtení 1:04

Evropská komise zakázala svým zaměstnancům TikTok

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Evropská komise zakázala svým zaměstnancům TikTok
Zdroj: Unsplash/helloimnik/volně k užití

Evropská komise ve čtvrtek požádala všechny své zaměstnance, aby si ze svých firemních i osobních zařízení odinstalovali aplikaci TikTok z důvodu ochrany citlivých dat.

IT služba EU požádala všechny zaměstnance Evropské komise, aby si odinstalovali TikTok ze svých pracovních i osobních zařízení, která využívají firemní aplikace, a to s odvoláním na obavy z úniku citlivých dat a nad potencionálními kybernetickými hrozbami. 

23. února 2023 11:36 Čas čtení 0:39 Osamělá Poslanecká sněmovna. Z jednání se omluvily čtyři desítky poslanců Osamělá Poslanecká sněmovna. Z jednání se omluvily čtyři desítky poslanců

Požadavek na odstranění čínské aplikace byl unijním zaměstnancům komunikován prostřednictvím e-mailu ve čtvrtek ráno. „Za účelem ochrany dat Komise a zvýšení její kybernetické bezpečnosti se Správní rada Evropské komise (zajišťuje nejvyšší úroveň dohledu v oblasti operací a administrativy v Komisi, pozn. redakce) rozhodla pozastavit aplikaci TikTok na firemních zařízeních i osobních zařízeních zaregistrovaných ve službách Komise pro mobilní zařízení,“ uvedl e-mail, který má server Euractiv k dispozici.

 
Evropská komise je výkonnou složkou Evropské unie, která je odpovědná za navrhování a prosazování právních předpisů a plnění rozpočtu EU. Jak připomíná CNN, zaměstnává kolem 32 000 stálých i smluvních zaměstnanců. Ti si teď mají sociální síť vymazat co nejdříve, nejpozději však do 15. března. Pokud to nesplní, nebudou mít přístup do korporátních aplikací, jako je firemní mail nebo Skype. 

„Jsme tímto rozhodnutím zklamáni. Považujeme ho za zavádějící a založené na mylných představách. Kontaktovali jsme Komisi, abychom to uvedli na pravou míru a vysvětlili, jak chráníme data 125 milionů lidí v celé EU, kteří každý měsíc používají TikTok,“ řekl mluvčí TikToku serveru Euractiv.

24. února 2023 6:00 Čas čtení 8:04 Olena přišla kvůli válce, Olga za láskou. Dnes vaří boršč a varenyky v pražských Strašnicích Olena přišla kvůli válce, Olga za láskou. Dnes vaří boršč a varenyky v pražských Strašnicích

TikTok přitom loni v listopadu připustil, že má z čínského ústředí přístup k osobním údajům uživatelů z celého světa. Proto podobný krok jako nyní Komise schválily dříve například USA.

Domů
Sdílet
Diskuse