Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
13. dubna 2023 v 12:45
Čas čtení 0:50

Česká policie zadržela osm lidí, kteří organizovali mezinárodní prostituci

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česká policie zadržela osm lidí, kteří organizovali mezinárodní prostituci
Zdroj: Policie České republiky

Policie stíhá skupinu osmi lidí, kteří organizovali a provozovali sexuální služby v Česku a Finsku, za kuplířství a praní špinavých peněz. Nelegální činnost jim vynesla několik milionů korun.

Podle Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) obviněné osoby nejméně od počátku roku 2019 vytvořily skryté společenství, v němž si rozdělovaly úkoly související s organizováním a provozováním sexuálních služeb. „Jejich činnost spočívala v náboru dívek, kterých bylo dosud odhaleno okolo padesáti,“ píše ve zprávě Jaroslav Ibehej, mluvčí NCOZ.

Obvinění poté dopravovali ženy do místa výkonu prostituce – na Ostravsko a další místa v České republice a ve Finsku. Dívkám platili ubytování a letenky do Finska a zpět. Skupina zajišťovala i inzerci poskytovaných služeb na erotických internetových portálech a komunikaci se zákazníky. Od dívek vyžadovala a přebírala část z výdělku, který si pak skupina rozdělovala mezi sebou. Původ finančních prostředků obžalovaní tajili.

13. dubna 2023 v 10:15 Čas čtení 0:29 Koruna je vůči euru nejsilnější za posledních téměř 15 let Koruna je vůči euru nejsilnější za posledních téměř 15 let

Policisté zabavili 7 milionů korun, přesná částka ale může být vyšší

Tímto způsobem se skupině podařilo získat několik milionů korun. Přesná částka ještě nebyla vyčíslena, při zadržení policisté zajistili asi 7 milionů korun, tři bytové jednotky, auto značky Mercedes a další cenné věci.

Kriminalisté se případem zabývali od počátku roku 2021, společně s finskou policií a finským státním zastupitelstvím. Podezřelé zadrželi letos v lednu a zahájili trestní řízení v kooperaci s finskou policií, Europolem, Eurojustem, zásahovou jednotkou a cizineckou policií. Osm osob je obviněných za kuplířství a legalizaci výnosů z trestné činnosti. Hrozí jim vězení na 2 roky až 8 let. 

Domů
Sdílet
Diskuse