Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
19. dubna 2023 16:28
Čas čtení 0:28

Tato země láká zaměstnance, aby vyměnili auta za kola. Zaplatí jim až 5 tisíc měsíčně

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tato země láká zaměstnance, aby vyměnili auta za kola. Zaplatí jim až 5 tisíc měsíčně
Zdroj: Unsplash/Febiyan

Belgická vláda schválila odměnu těm, kteří pravidelně jezdí do práce na kole. Chce tím motivovat občany k tomu, aby méně používali auta.

Novinka vstoupí v platnost 1. května. Speciální bonus je stanovený na 0,27 eura za kilometr a odměnu může cyklista dostat za maximálně 40 kilometrů denně, píše L&E Global.

Belgie je zemí s druhým nejvyšším zalidněním v Evropě a dlouhodobě se potýká s automobilovými zácpami. Auta používá k přepravě do práce, která je vzdálena pod pět kilometrů, asi 55 procent Belgičanů. Právě na ně se zaměřuje nová kampaň, informuje Fleet Europe

Maximální výše odměny je stanovena na 2343 eur za rok. Částku vyplácejí podniky, budou si je ale moci odečíst z daní. Nárok na odměnu budou mít jen ti zaměstnanci, kteří podepíší čestné prohlášení o tom, že do práce jezdí na kole pravidelně, tedy alespoň jednou týdně. Informují o tom Hospodářské noviny

Domů
Sdílet
Diskuse