Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Kristýna Dobiášová
22. dubna 2023 17:41
Čas čtení 0:36

VIDEO: V Japonsku se opět pořádá „sumo plačících dětí“. Podívej se, jak vypadá

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: V Japonsku se opět pořádá „sumo plačících dětí“. Podívej se, jak vypadá
Zdroj: Wikimedia Commons/volně k užití

Tradiční japonský rituál se koná znovu po čtyřech letech. Obyvatelé země věří, že dětem přinese zdraví. První batole, které se rozpláče, vyhrává.

Desítky plačících dětí se utkaly v tradičním rituálu „plačící sumo“. To má japonským kojencům přinést zdraví. Akce se vrátila po čtyřech letech, kdy ji omezovala pandemie koronaviru. Rodiče drží dvojici batolat v obřadních zástěrách naproti sobě v sumo ringu. Vše se odehrává v chrámu Sensódži v Tokiu. Informuje o tom deník The Guardian.

Vítězem je dítě, které se první rozpláče

Zaměstnanci v maskách démonů se snaží děti rozplakat. Rozhodčí s dřevěným vějířem oznamuje vítěze. Vítězí to dítě, které se rozpláče první. „Zdravotní stav dítěte poznáme podle toho, jak pláče. Dnes může být nervózní a tolik neplakat, ale chci slyšet jeho zdravý pláč,“ sdělila agentuře AFP Hisae Watanabe, matka jednoho z dětí.

Shigemi Fuji, který je jedním z pořadatelů akce, sdělil, že někteří lidé si mohou myslet, že je hrozné nechat děti plakat. „V Japonsku věříme, že děti, které silně pláčou, také zdravě rostou. Taková akce se koná na mnoha místech v zemi,“ konstatoval.

Domů
Sdílet
Diskuse