Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ema Stanovská
23. dubna 2023 16:37
Čas čtení 0:31

Hosté v madridské restauraci zažili scénu jako z hororu. Flambované jídlo způsobilo požár, dva lidé přišli o život

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Hosté v madridské restauraci zažili scénu jako z hororu. Flambované jídlo způsobilo požár, dva lidé přišli o život
Zdroj: Unsplash/Alexander Kovacs/volně k užití

Během flambování se v restauraci vznítily plastové rostliny a plameny se rychle rozšířily. Požár vypukl v blízkosti vchodu do restaurace Burro Canaglia, což lidem ztížilo útěk.

V italské restauraci Burro Canaglia v Madridu číšník při flambování jídla omylem způsobil požár. V restauraci se vznítily plastové rostliny a plameny se rychle rozšířily až ke vchodu. To lidem zkomplikovalo útěk. Dva z nich přišli o život a dvanáct osob utrpělo zranění, informují BBC a CNN.

19. dubna 2023 11:00 Čas čtení 14:50 Velký test hranolek: Známe nejlepší hranolky ze supermarketu. Na tvaru i velikosti záleží Velký test hranolek: Známe nejlepší hranolky ze supermarketu. Na tvaru i velikosti záleží

Přestože se požár podařilo rychle uhasit, byl „mimořádně intenzivní“ a vytvořil „velké množství kouře“, uvedl starosta Madridu José Luis Martinez-Almeida. V době požáru bylo v restauraci přibližně 30 strávníků a zaměstnanců. Španělské noviny El Pais informovaly, že jedním ze zesnulých byl zaměstnanec.

Starosta města řekl, že obětí by bylo více, kdyby hasičům trvalo déle, než by se dostavili na místo. Dodal, že požár byl uhašen do 10 minut od prvního upozornění. Policie zahájila vyšetřování příčin požáru. Restaurace má momentálně na Googlu uvedeno, že je trvale uzavřená.

Domů
Sdílet
Diskuse