Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
23. dubna 2023 v 19:00
Čas čtení 0:42

Češi a Češky poskytli do jarní Sbírky potravin 438 tun zboží. Počet lidí v nouzi se stále zvyšuje

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Češi a Češky poskytli do jarní Sbírky potravin 438 tun zboží. Počet lidí v nouzi se stále zvyšuje
Zdroj: TASR - Oliver Ondráš

Sbírka potravin vznikla v roce 2019, pravidelně pořádá jarní a podzimní kolo. Letos Češi a Češky poskytli až 438 tun zboží. Darovat potraviny mohou ještě týden prostřednictvím on-line prodejních řetězců.

V jarní Sbírce potravin se vybralo 438 tun zboží, z toho 394 tun potravin. Lidé mohli věci donášet do 1590 prodejen. V minulém roce na podzim se vybralo 520 tun zboží. „Počet lidí v nouzi se průběžně zvyšuje. Důvodem je přetrvávající stav způsobený vysokou mírou inflace a s tím souvisejícími vysokými cenami energií a dalších základních potřeb,“ uvedl Aleš Slavíček, předseda České federace potravinových bank.

23. dubna 2023 v 16:37 Čas čtení 0:31 Hosté v madridské restauraci zažili scénu jako z hororu. Flambované jídlo způsobilo požár, dva lidé přišli o život Hosté v madridské restauraci zažili scénu jako z hororu. Flambované jídlo způsobilo požár, dva lidé přišli o život

Slavíček zároveň dodal, že kdo nestihl využít možnost darování v průběhu soboty, může tak učinit ještě během následujícího týdne prostřednictvím on-line řetězců. Sbírka potravin představuje jednu z největších charitativních akcí v České republice. Darované zboží se následně převáží do potravinových bank. „Opět se ukázalo, jak dobře funguje spolupráce mezi obchodními řetězci a potravinovými bankami,“ zmínil Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR.

Sbírka potravin probíhá pravidelně od roku 2019

„Sbírka potravin patří mezi významné nestátní pilíře pomoci obyvatelům v obtížné životní situaci,“ dodal Prouza. Sbírání je od roku 2019 pravidelnou záležitostí, koná se na jaře a na podzim. Hlásí se k němu několik obchodních řetězců, jako jsou Tesco, Albert nebo Lidl, a drogerií.

Domů
Sdílet
Diskuse