Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda ČTK
25. dubna 2023 9:21
Čas čtení 0:54

Pokračuje soud s Dominikem Ferim

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pokračuje soud s Dominikem Ferim
Zdroj: Refresher/David Marcin

V projednávání případu bývalého poslance Dominika Feriho (dříve TOP 09), který je obžalován ze znásilnění, dnes bude pokračovat Obvodní soud pro Prahu 3.

Dopoledne vyslechne znalkyni ke znaleckému posudku, který se týká jedné z poškozených dívek, odpoledne by měli vypovídat svědci. Jednání je nařízené i na čtvrtek, mluvčí soudu Darina Maříková nevyloučila, že by trestní senát mohl v případu rozhodnout. Feri obžalobu odmítá. Uvedlo ČTK. 

Refresher je na místě. 

„Dnes nebudu nic komentovat, jednání je neveřejné,“ předstoupil krátce po příchodu Feri k novinářům. „Žádný komentář,“ zopakoval několikrát bývalý poslanec. U soudu jsou tentokrát víceméně pouze novináři, oproti minulému jednání, kdy v hojném počtu přišla i veřejnost, a to zvlášť mladší věkové skupiny. 

2. března 2023 15:29 Čas čtení 0:54 Zveřejnění jména svědkyně ve Feriho případu bereme jako přestupek, řekla policie Zveřejnění jména svědkyně ve Feriho případu bereme jako přestupek, řekla policie

Soud dnes dopoledne jedná neveřejně, odpoledne bude pravděpodobně také kvůli ochraně poškozených jednat za zavřenými dveřmi.

Státní zástupkyně v obžalobě popisuje tři skutky, dva z roku 2016 a třetí z roku 2018. Ve dvou případech viní Feriho ze znásilnění, ve třetím z pokusu o znásilnění. Bývalému poslanci hrozí až desetileté vězení, obžaloba totiž tvrdí, že se jednoho ze skutků dopustil na tehdy sedmnáctileté dívce. Feri odmítl, že by se dopustil sexuálního násilí či zneužil něčí bezbrannosti. Intimnosti podle něj byly se souhlasem dívek.

Soud bude na jednání opět vydávat kvůli velkému zájmu veřejnosti vstupenky, pro média tentokrát rezervoval deset míst. Zbylé lístky budou vydávány ráno před budovou soudu.

U dnešního soudu i jeho pokračování ve čtvrtek budeme. Případu Dominika Feriho jsme se věnovali od začátku. Pokud tě zajímá, jak se vyvíjel i následný soud, sleduj naše vlákno Dominik Feri na Refresheru. 

Domů
Sdílet
Diskuse