Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Adéla Ježková
4. května 2023 18:10
Čas čtení 0:49

Český hokej pláče. Zemřel Petr Klíma, vítěz Stanley Cupu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Český hokej pláče. Zemřel Petr Klíma, vítěz Stanley Cupu
Zdroj: Profimedia

V 58 letech náhle zemřel bývalý hokejový útočník Petr Klíma.

Informaci na Twitteru potvrdili zástupci České hokejové reprezentace. Klíma je podle Seznam Zpráv na počet vstřelených gólů šestým nejlepším českým hokejistou v NHL. Dal jich 313.
 

„S velkou bolestí v srdci oznamujeme, že nás nečekaně opustil Petr Klíma. Legendární Kozel, vítěz Stanley Cupu a jedna z největších postav litvínovské hokejové historie. Zemřel ve věku 58 let. Odpočívej v pokoji,“napsali zástupci HC VERVA Litvínov. Příčina úmrtí zatím nebyla zveřejněna.

Úspěšná kariéra v NHL

Svou kariéru odstartoval legendární útočník Klíma, přezdívaný Kozel, v Litvínově, ovšem jak uvádí web litvínovských hokejistů, v roce 1985 emigroval do Spojených států amerických, kde odstartoval úspěšnou kariéru v NHL.

Pět sezon působil v dresu Detroit Red Wings a následně v týmu Edmontonu Oilers, se kterým oslavil vítězství Stanley Cupu. Posléze prošel třeba Los Angeles Kings nebo Pittsburgh Penguins. V NHL odehrál podle serveru Sport celkem třináct sezon a hokejovou kariéru ukončil po extraligové sezoně 2002/2003.

Domů
Sdílet
Diskuse