Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Kateřina Viková
5. května 2023 9:15
Čas čtení 1:02

Další střelba v Srbsku si vyžádala 8 obětí, pachatel je nejspíš na útěku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Další střelba v Srbsku si vyžádala 8 obětí, pachatel je nejspíš na útěku
Zdroj: TASR/AP

Osm mrtvých a třináct zraněných. To jsou důsledky další střelby v Srbsku, která se tentokrát odehrála poblíž města Mladenovac. Pachatel je údajně na útěku.

V pátek ráno pachatel střílel z automatické zbraně z jedoucího auta poblíž vesnice Dubona nacházející se asi 60 km jižně od Bělehradu. Nepotvrzené zprávy hovoří o tom, že je stále na útěku.

4. května 2023 16:13 Čas čtení 0:59 Nová zjištění ke střelbě v bělehradské škole. Třináctiletý útočník měl připravený seznam, koho zastřelí Nová zjištění ke střelbě v bělehradské škole. Třináctiletý útočník měl připravený seznam, koho zastřelí

Tato zpráva přichází jen den poté, co teenager zabil osm studentů a ostrahu ve škole v Bělehradě. Jedná se o nejhorší masovou střelbu, která se v Srbsku za poslední roky odehrála.

Podle místních médií začal 20letý muž střílet do lidí z automatické zbraně poté, co se ve čtvrtek večer v parku v Duboně pohádal s policistou. Zabil nejméně osm lidí a další zranil. Všichni zranění přijatí do nemocnice se narodili po roce 2000, uvedla srbská stanice RTS, kterou cituje BBC.

4. května 2023 17:46 Čas čtení 2:20 „Chtěla jsem jen přežít.“ Patricii po nehodě na Bali amputovali nohu (Hlubiny) „Chtěla jsem jen přežít.“ Patricii po nehodě na Bali amputovali nohu (Hlubiny)

Snímky z místa ukazují policisty, jak zastavují auta a hledají střelce. V okolí vesnice pátral i vrtulník, drony a mnoho policejních hlídek.

Obě nedávné události přiměly srbskou vládu, aby navrhla přísnější omezení týkající se držení zbraní. Srbsko má velmi přísné zákony o zbraních a masové střelby jsou tu poměrně vzácné, ale počet lidí, kteří zbraň vlastní, patří k nejvyšším v Evropě.

5. května 2023 8:00 Čas čtení 0:32 Dnes večer můžeš pozorovat polostínové zatmění Měsíce v úplňku. Kde ho uvidíš nejlíp? Dnes večer můžeš pozorovat polostínové zatmění Měsíce v úplňku. Kde ho uvidíš nejlíp?

Západní Balkán byl během válek v 90. letech zaplaven nelegálními zbraněmi. V roce 2019 se odhadovalo, že je v Srbsku 39 střelných zbraní na 100 obyvatel – což je třetí nejvyšší číslo na světě po USA a Černé Hoře.

Domů
Sdílet
Diskuse