Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kristýna Dobiášová
6. května 2023 18:04
Čas čtení 0:33

Toto evropské město ti naúčtuje 1190 korun, i když budeš chtít parkovat jen 10 minut. Hlasuj v anketě, co si o tom myslíš

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Toto evropské město ti naúčtuje 1190 korun, i když budeš chtít parkovat jen 10 minut. Hlasuj v anketě, co si o tom myslíš
Zdroj: Wikimedia Commons

Nizozemské město Haag zavádí nové parkovací poplatky. Řidiči tak nehledě na dobu parkování musí zaplatit 50 eur (1190 korun). Cílem je odradit návštěvníky od stání v historickém centru.

Řidiči si v nizozemském Haagu připlatí. V některých ulicích je parkování vyjde až na 50 eur (zhruba 1190 korun). Částka je stejná nehledě na to, jestli chtějí na místě stát deset minut nebo celý den. Informuje o tom deník The Guardian.

4. července 2023 12:00 Čas čtení 4:43 Do práce ve státní svátek? S právníky vysvětlujeme, na co všechno máš nárok (Otázky a odpovědi) Do práce ve státní svátek? S právníky vysvětlujeme, na co všechno máš nárok (Otázky a odpovědi)

Cílem je odradit turisty od historického centra

Projekt potrvá rok. Jeho cílem je odradit turisty a návštěvníky od blokování historického centra. Obyvatelé si již roky stěžují, že nemohou najít místo k parkování. „Chceme, aby primárním způsobem dopravy byly vaše nohy, pak kolo, veřejná doprava a nakonec auta,“ sdělil mluvčí Jurriaan Esser.

Majitelka lihovaru Van Kleef Fleur Kruyt tento systém kritizuje. „Podnikání to nijak neusnadní,“ reagovala. Jiní naopak věří, že tento krok je málo. „Mají sice politiku na podporu cyklistiky, což je dobře, ale ve skutečnosti neodrazují od jízdy autem,“ stěžoval si Remco de Rijk, který se zabývá cyklistickou dopravu ve městě.

Anketa:
Jaký máš názor na poplatek za parkování, který město Haag zavádí?
Souhlasím s tím, je to dobrý nápad.
Je mi to jedno.
Nesouhlasím s tím.
Souhlasím s tím, je to dobrý nápad.
50 %
Je mi to jedno.
15 %
Nesouhlasím s tím.
35 %
Domů
Sdílet
Diskuse