Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
10. května 2023 v 19:39
Čas čtení 0:36

Interpol žádá o pomoc s identifikací 22 zavražděných žen, některé byly týrány. Těla se našla i u našich sousedů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Mezinárodní policejní organizace Interpol požádala veřejnost o pomoc s identifikací 22 žen zavražděných v posledních dekádách.

Interpol zahájil operaci s názvem Identifikuj mě. Jejím účelem je objasnit identitu 22 zavražděných žen, jejichž těla se našla v Německu, Nizozemsku a Belgii v období mezi lety 1976 a 2019. Policejní složky zemí, v nichž byla těla nalezena, zveřejnily podrobnosti případů, ke kterým by za normálních okolností měly přístup jen státní orgány. Informují o tom The Guardian a CNN.

9. května 2023 v 20:06 Čas čtení 2:16 Nová definice domácího násilí má lépe chránit oběti. Jak má zákon vypadat a kdy vstoupí v platnost? Nová definice domácího násilí má lépe chránit oběti. Jak má zákon vypadat a kdy vstoupí v platnost?

Do akce se zapojila belgická policie, která zveřejnila podrobnosti k 7 zavražděným ženám. Veřejnosti zpřístupnila nizozemské policejní složky a zároveň požádala o pomoc s devíti případy. Německá policie pak zveřejnila podrobnosti k šesti nevyřešeným případům. 

Zavražděné ženy, jejichž identitu hledá Interpol.
Zavražděné ženy, jejichž identitu hledá Interpol. Zdroj: Interpol

„Většina ze 22 obětí zemřela násilnou smrtí, některé byly i týrány nebo trpěly hladem,“uvádí za nizozemskou policii Carina van Leeuwen a Martin de Wit. „Někdo někde ví něco, co může pomoci s identifikací těchto žen. Jen jedna drobná informace může být rozhodující,“dodává za Interpol Jürgen Stock. 

Informace k jednotlivým případům Interpol zveřejnil na svých webových stránkách

Domů
Sdílet
Diskuse