Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
14. května 2023 15:03
Čas čtení 0:49

Učitel na Floridě pustil studentstvu film Divnosvět od Disneyho. Vyšetřuje jej kvůli tomu policie

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Učitel na Floridě pustil studentstvu film Divnosvět od Disneyho. Vyšetřuje jej kvůli tomu policie
Zdroj: Disney/propagační materiál

Učitel na Floridě pustil svým žákům a žačkám animovaný snímek Divnosvět od Disneyho a nyní čelí vyšetřování.

Ve filmu je totiž vyobrazena queer postava. Učitel se tak měl podle úřadů dopustit „nevhodného chování“. Pedagogové mají obavy, že nátlak ze strany floridského ultrakonzervativního guvernéra Rona DeSantise bude přitvrzovat, informují The Guardian a CBR.

14. května 2023 9:46 Čas čtení 0:50 Muži přišili amputovanou nohu špičkou dozadu. Zachránilo mu to život Muži přišili amputovanou nohu špičkou dozadu. Zachránilo mu to život

Florida, v jejímž čele stojí republikánský guvernér Ron DeSantis, v minulém roce přijala novou legislativu, která má potlačit „woke ideologii“ ve vzdělávání. Vyučující tak dostali zákaz mluvit s žactvem o sexualitě, otrokářství nebo klimatu a závažná cenzura se dotkla také školních knihoven, ze kterých musela být odstraněna téměř třetina knih.

Tamní úřady si nyní došláply na učitele, který svému žactvu pustil snímek Divnosvět od Disneyho. V něm se skupina badatelů snaží zachránit zemi před ztrátou životně důležitého zdroje energie a jedna z postav je queer. Jeden ze studentů se s promítáním svěřil doma rodičům, kteří se ihned obrátili na příslušné úřady. Učitel je nyní obviněn, že se dopustil „nevhodného chování“, když žactvu ukázal tento obsah, a je vyšetřován kvůli pochybení. 

Podle kolegů se však dotyčný žádného přestupku nedopustil. Učitel měl mít povolení od každého rodiče ve třídě, aby dětem promítal filmy z dílny Disney, a rodiče pak dokonce měli také možnost vypsat filmy, které si nepřejí, aby jejich ratolesti viděly. Řádky však zůstaly prázdné, a učitel tak zákon údajně neporušil. Vyšetřování stále probíhá.

Domů
Sdílet
Diskuse