Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Adéla Ježková
19. května 2023 13:03
Čas čtení 0:40

Česká láska v době pozdního kapitalismu: Za lup chtěl koupit přítelkyni kytici, cena ho ale překvapila. Hrozí mu až tříleté vězení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česká láska v době pozdního kapitalismu: Za lup chtěl koupit přítelkyni kytici, cena ho ale překvapila. Hrozí mu až tříleté vězení
Zdroj: Unsplash/Ioann-Mark Kuznietsov/volně k užití

Ze zisku z krádeže chtěl muž koupit květiny pro svou přítelkyni. Ukázalo se ale, že jsou dražší, než si původně myslel.

Zaměstnanec prodejny ve Zlínském kraji odpoledne díky inventuře zjistil, že mu ve zboží chybí dvě sekery za téměř tři tisíce korun. Na kamerových záznamech následně uviděl muže, který inkriminované předměty zabalil do své bundy a odnesl z prodejny bez zaplacení. Informuje o tom Policie ČR na svém webu.

19. května 2023 8:48 Čas čtení 0:49 V pražském metru se zabydlela chráněná kavka. Černá pasažérka už dva týdny uniká odchytu V pražském metru se zabydlela chráněná kavka. Černá pasažérka už dva týdny uniká odchytu

Zloděj ovšem do prodejny vešel ještě jednou tentýž den navečer. Zaměstnanec obchodu proto na nic nečekal a zavolal na linku 158.

Ceny květin muže ohromily

Policisté posléze muže zadrželi na nedaleké zastávce MHD. Nejprve zapíral, ale pod tíhou důkazů se ke krádeži přiznal se sdělením, že nářadí prodal neznámému muži za tisíc korun. „Jakmile měl k dispozici hotovost, vydal se do stejné prodejny znovu, aby koupil kytici své přítelkyni. Ceny květin ho ovšem ohromily, proto odešel s nepořízenou,“ popsala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Muž nyní v policejní cele čeká na rozhodnutí soudu. „Ve zkráceném přípravném řízení si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu krádež,“ dodala Kozumplíková. Jelikož nekradl poprvé a je v podmínce, hrozí mu za krádež až tříleté vězení. 

Domů
Sdílet
Diskuse