Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
23. května 2023 v 13:09
Čas čtení 0:49

Zemřel herec Ray Stevenson

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zemřel herec Ray Stevenson
Zdroj: Wikimedia commons/Mingle Media TV/volně k užití

Ve věku 58 let zemřel irský herec Ray Stevenson. Zahrál si například ve filmové sérii Thor, dále v Kat: Válečná zóna, Král Artuš nebo seriálech Vikingové, Ponorka, Řím či Dexter.

Informaci o hercově úmrtí zveřejnil web Variety s tím, že skonal v Itálii a příčina jeho smrti není zatím známa. Podle informací dalších médií herec zemřel v neděli, v nemocnici v Lacco Ameno. BBC uvedlo, že na ostrově Ischia natáčel před hospitalizací akční snímek Cassino in Ischia. Jeho poslední rolí se pravděpodobně stane připravovaný seriál na motivy Star WarsAhsoka.

Kariéru začal v britské televizi, dostal se až do hollywoodských akčních velkofilmů

Stevenson se narodil v Severním Irsku v roce 1964. Svou kariéru začal výstupy v televizních seriálech v 90. letech, na přelomu milénia odstartoval svou kariéru i v americkém Hollywoodu, kde dostával role hlavně v akčních filmech. Jeho první velká role byla ve velkorozpočtovém snímku Král Artuš z roku 2004, kde si po boku Keiry Knightley zahrál Dagoneta, jednoho z rytířů kulatého stolu.  

V roce 2008 získal Stevenson hlavní roli v marvelovském filmu Kat: Válečná zóna, kde ztvárnil titulní roli žoldáka Franka Castla. Čeští diváci ho mohli zaznamenat také jako postavu římského legionáře sloužícího Caesarovi, kterého ztvárnil v populárním seriálu HBO Řím.

26. července 2024 v 16:00 Čas čtení 3:28 Na Netflix míří erotická komedie s hvězdou Sex Education. Co dalšího si pustíš o víkendu? Na Netflix míří erotická komedie s hvězdou Sex Education. Co dalšího si pustíš o víkendu?

V roce 2010 se Stevenson objevil v akčních filmech jako Kniha přežití, G.I. Joe: Odveta, Tři mušketýři, dále pak v prvních třech filmech franšízy Thor, kde si zahrál asgardského hrdinu Volstagga, a ve filmové adaptaci Divergence.

Domů
Sdílet
Diskuse