Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Kateřina Viková
23. května 2023 v 13:09
Čas čtení 0:49

Zemřel herec Ray Stevenson

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zemřel herec Ray Stevenson
Zdroj: Wikimedia commons/Mingle Media TV/volně k užití

Ve věku 58 let zemřel irský herec Ray Stevenson. Zahrál si například ve filmové sérii Thor, dále v Kat: Válečná zóna, Král Artuš nebo seriálech Vikingové, Ponorka, Řím či Dexter.

Informaci o hercově úmrtí zveřejnil web Variety s tím, že skonal v Itálii a příčina jeho smrti není zatím známa. Podle informací dalších médií herec zemřel v neděli, v nemocnici v Lacco Ameno. BBC uvedlo, že na ostrově Ischia natáčel před hospitalizací akční snímek Cassino in Ischia. Jeho poslední rolí se pravděpodobně stane připravovaný seriál na motivy Star WarsAhsoka.

Kariéru začal v britské televizi, dostal se až do hollywoodských akčních velkofilmů

Stevenson se narodil v Severním Irsku v roce 1964. Svou kariéru začal výstupy v televizních seriálech v 90. letech, na přelomu milénia odstartoval svou kariéru i v americkém Hollywoodu, kde dostával role hlavně v akčních filmech. Jeho první velká role byla ve velkorozpočtovém snímku Král Artuš z roku 2004, kde si po boku Keiry Knightley zahrál Dagoneta, jednoho z rytířů kulatého stolu.  

V roce 2008 získal Stevenson hlavní roli v marvelovském filmu Kat: Válečná zóna, kde ztvárnil titulní roli žoldáka Franka Castla. Čeští diváci ho mohli zaznamenat také jako postavu římského legionáře sloužícího Caesarovi, kterého ztvárnil v populárním seriálu HBO Řím.

15. října 2024 v 15:00 Čas čtení 4:49 Nejlepší horory pro lidi, kteří nemají rádi horory. Tyto filmy tě vyděsí zejména tím, jak jsou dobré Nejlepší horory pro lidi, kteří nemají rádi horory. Tyto filmy tě vyděsí zejména tím, jak jsou dobré

V roce 2010 se Stevenson objevil v akčních filmech jako Kniha přežití, G.I. Joe: Odveta, Tři mušketýři, dále pak v prvních třech filmech franšízy Thor, kde si zahrál asgardského hrdinu Volstagga, a ve filmové adaptaci Divergence.

Domů
Sdílet
Diskuse