Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
24. května 2023 v 8:25
Čas čtení 0:47

V Praze se srazily dvě tramvaje, řidič zůstal zaklíněn

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Praze se srazily dvě tramvaje, řidič zůstal zaklíněn
Zdroj: Hasiči Praha

V ranních hodinách došlo v pražské Modřanské ulici ke střetu dvou tramvají.

K nehodě došlo krátce po šesté hodině ranní. V době nehody tramvaje přepravovaly 10 osob, z toho pět jich bylo posléze evakuováno. Dva lidé se zranili, jedním z nich byl řidič tramvaje, který zůstal zaklíněn a musel být vyproštěn hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení.

24. května 2023 v 7:55 Čas čtení 1:42 Hasiči na Moravě likvidovali škody napáchané bouřkami a silným deštěm Hasiči na Moravě likvidovali škody napáchané bouřkami a silným deštěm

„Na pomoc vyjely 2 posádky RZP, lékař, inspektor. Řidič jedné z tramvají je zaklíněn, stále probíhá vyprošťování, mezitím jsme u něj zajistili žilní vstup a podali léky na bolest. Dalším zraněným je 48letá žena, která má pohmožděnou krční páteř, další zranění na místě nejsou,“ uvedli zástupci Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy na Twitteru.

Kolem půl osmé pražští hasiči informovali, že se řidiče podařilo vyprostit. Museli ovšem nejprve odstranit dělicí stěnu za řidičem a tramvaje od sebe odtrhnout. Ve stabilizovaném stavu pak muže předali záchranářům. 

Dopravní nehoda přerušila tramvajový provoz mezi Braníkem a Modřany. „Linky 3 a 17 jsou ukončeny na Nádraží Braník, linka 21 je ukončena na Dvorcích. Předpoklad obnovení provozu je v 9:00,“ uvedli zástupci Pražské integrované dopravy na Twitteru. V místě je zavedena náhradní autobusová doprava X17.

Domů
Sdílet
Diskuse