Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kateřina Viková
25. května 2023 11:22
Čas čtení 0:46

Suezský kanál, který dnes zablokovala loď, je opět v provozu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Suezský kanál, který dnes zablokovala loď, je opět v provozu
Zdroj: Wkimedia commons/Bahnfrend/volně k užití

Loď, která byla uvízlá v Suezském průplavu, byla vyzdvižena.

Vlečné čluny pracují na vytažení velké přepravní lodi Xin Hai Tong 23 zpět na hladinu, uvedla přepravní společnost Leth Agencies ve čtvrtek brzy ráno. Po několika hodinách se loď podařilo z mělkého průplavu vyprostit a od půl desáté místního času je kanál v provozu. 

Před dvěma lety byla doprava průplavem kvůli uvíznutí lodi zastavena na 6 dní

Loď, která pluje pod hongkongskou vlajkou, se zasekla poblíž jižního konce kanálu, kde je umístěno středisko pro sledování lodí Marine Traffic. To také ukázalo, že kolem lodi byly tři egyptské vlečné čluny. Kolize způsobila asi tříapůlhodinové zpoždění v dopravě skrze Suezský kanál, který vede z Rudého do Středozemního moře.

Suezský průplav je jedna z nejrušnějších vodních cest na světě. Před dvěma lety v něm uvízla obří kontejnerová loď a byl neprůjezdný téměř týden. Když se v kanále v roce 2021 zasekla loď Ever Given, jedna z největších kontejnerových lodí na světě, zablokovala ho na šest celých dní a způsobila nahromadění stovek plavidel snažících se využít vodní cestu, čímž narušila globální obchod.

Domů
Sdílet
Diskuse