Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
25. května 2023 16:00
Čas čtení 0:30

Policie při zásahu na demonstraci „Česko proti bídě“ nepochybila, rozhodla GIBS

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policie při zásahu na demonstraci „Česko proti bídě“ nepochybila, rozhodla GIBS
Zdroj: Policie ČR

Policisté při zásahu na březnové protivládní demonstraci před Národním muzeem v Praze nespáchali podle Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) trestný čin. Ve čtvrtek to poslancům řekl náměstek policejního prezídia Tomáš Lerch, informuje TASR.

Při vnitřní kontrole se podle Lercha důkladně zabývali všemi upozorněními a informacemi, které zaznamenali v médiích či na sociálních sítích. Zdůraznil, že vyhodnotili velké množství obrazových či zvukových záznamů.

23. května 2023 8:55 Čas čtení 1:07 Děkana Miroslava Ševčíka se zastala etická komise Národohospodářské fakulty VŠE. Podle ní neporušil kodex Děkana Miroslava Ševčíka se zastala etická komise Národohospodářské fakulty VŠE. Podle ní neporušil kodex

„Na základě toho jsme dospěli k závěru, že jsme nezjistili jakékoli pochybení z hlediska postupu pražských policistů. A chtěl bych zdůraznit, že pražská policie správně učinila několik preventivních opatření, aby zabránila této situaci, která pak eskalovala,“ dodal.

11. března 2023 19:17 Čas čtení 0:54 Policie zadržela 18 lidí na demonstraci v Praze. Pokusili se vniknout do Národního muzea Policie zadržela 18 lidí na demonstraci v Praze. Pokusili se vniknout do Národního muzea

Na Václavském náměstí se 11. března uskutečnil oficiální protest Česko proti bídě. Po jeho skončení se na základě výzvy jednoho demonstranta část protestujících přesunula před budovu Národního muzea a pokusila se do ní vniknout. Protestující chtěli odstranit ukrajinskou vlajku z fasády budovy, zasáhli proto policejní těžkooděnci. Některým opozičním politikům se však zásah zdál nepřiměřený, proto chtěli, aby jej GIBS prošetřila.

Domů
Sdílet
Diskuse