Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta TASR
4. června 2023 12:52
Čas čtení 1:13

Aktuálně: Ruský útok zabil dvouletou holčičku, zraněných jsou desítky

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Aktuálně: Ruský útok zabil dvouletou holčičku, zraněných jsou desítky
Zdroj: TASR/František Iván

Rusko útočilo na obytnou čtvrť ve městě Dnipro.

Ruský útok na obytnou čtvrť v ukrajinském městě Dnipro si vyžádal život dvouleté holčičky a 22 dalších osob bylo zraněno, uvedly v neděli místní úřady. TASR zprávu převzala od agentury AFP.


K útoku došlo v sobotu večer. Ukrajinské úřady původně informovaly o nejméně 20 zraněných, včetně dětí.

4. června 2023 11:05 Čas čtení 1:08 Předpověď počasí: Česko čekají vysoké teploty i bouřky. Meteorologové stále varují před požáry Předpověď počasí: Česko čekají vysoké teploty i bouřky. Meteorologové stále varují před požáry

Gubernátor Dněpropetrovské oblasti Serhij Lysak uvedl, že částečně zničeny byly dva dvoupatrové obytné domy, deset soukromých domů, obchod a plynové potrubí.
Dodal, že v troskách domu bylo později nalezeno tělo dvouleté holčičky. Při útoku bylo zraněno dalších 22 lidí včetně pěti dětí, napsal na Telegramu.


„Rusko opět ukázalo, že je teroristickým státem. Pod troskami jsou bohužel lidé,“ uvedl v sobotu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Zveřejnil také video, na kterém záchranáři prohledávají zničenou budovu.

„Třináctiletý Dmytro z Charkova, čtyřletá Lisa z Vinnycji, Serhij z Novosolonu, kterému byly pouhé dva dny. Patří mezi pět set nevinných dětí, jejichž životy zničil ruský útok. Mnohé z nich se mohly stát slavnými vědci, umělci, sportovními šampiony a přispět k ukrajinské historii. Staly se obětí nepřátelských střel a nenávisti, které stále pustoší a připravují o život mladé Ukrajince,“ napsal Zelenskyj na Twitter.


Šéf kyjevské vojenské správy Serhij Popko ráno oznámil, že Ukrajina zničila všechny útočící rakety a bezpilotní letouny, které v noci na neděli mířily na kyjevskou oblast hlavního města. Agentura Reuters podotýká, že se jí toto tvrzení nepodařilo nezávisle ověřit.

15. února 2024 10:00 Čas čtení 7:56 AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko

Server The Kyiv Independent upozornil také na ruský útok na operační letiště u Kropivnického. Mluvčí letectva uvedl, že místo zasáhly dvě ruské rakety. Rusové měli použít jak rakety, tak i drony. Ukrajině se útok podařilo stoprocentně odrazit jenom v Kyjevě.

Domů
Sdílet
Diskuse