Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
8. června 2023 12:12
Čas čtení 0:57

Jak z apokalyptického filmu: New York se dusí smogem, do americké metropole doputoval kouř z kanadských požárů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Jak z apokalyptického filmu: New York se dusí smogem, do americké metropole doputoval kouř z kanadských požárů
Zdroj: Twitter/@edgarrmcgregor

New York zahalil oranžový opar, způsobený kouřem z lesních požárů, které již několik týdnů řádí v Kanadě. Místní autority varují před zhoršenou kvalitou vzduchu a doporučují zůstat vevnitř a nosit roušky.

Dým, který do amerického města dovál z Kanady, kde řádí ničivé lesní požáry, přiměl úřady, aby vydaly varování o kvalitě ovzduší na východním pobřeží USA, které označily jako „nezdravé“. Lidé znovu vytáhli roušky typu N95, které po pandemii odložili do šuplíků. Od čtvrtka je newyorské autority zdarma rozdávají obyvatelům města.

6. června 2023 19:39 Čas čtení 1:07 Dívku, která se narodila ve vězení, přijali na Harvard Dívku, která se narodila ve vězení, přijali na Harvard

Sociální sítě mezitím zaplavily fotografie města zahaleného do oranžového oblaku, některé z nich připomínají apokalyptické scenérie. 

Platí doporučení co nejvíce omezit vycházení a nosit respirátory. Podle informací Enviroment Canada jsou zdraví nejnebezpečnější malé částečky v ovzduší. „Respirátory ale neredukují obsah plynů, které lesní požáry produkují,“ napsala organizace v prohlášení. 

29. května 2023 11:00 Čas čtení 7:22 Češka žije a studuje v New Yorku. „Škola je tu mnohem přísnější než v Česku, nemáme povolené žádné absence,“ říká Nina Češka žije a studuje v New Yorku. „Škola je tu mnohem přísnější než v Česku, nemáme povolené žádné absence,“ říká Nina

„Toto je dočasná situace,“ řekla guvernérka New Yorku Kathy Hochul na tiskové konferenci a dodala, že newyorské autobusy a vlaky mají vysoce kvalitní systémy filtrace vzduchu a jsou tak bezpečnou formou cestování. Meteorologové však varují, že nebývalé množství smogu v ovzduší by mohlo přetrvat i přes víkend.

Kouř pochází z kanadské provincie Quebec, kde už několik týdnů hoří rozsáhlé plochy lesa. Přes 15 tisíc lidí se bude muset ze zasažených oblastí evakuovat. Je to nejničivější období lesních požárů, které bylo v této části Kanady zatím zaznamenáno. 

Domů
Sdílet
Diskuse