Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
15. června 2023 10:14
Čas čtení 1:09

Do Česka dorazí tropy. Teploty se vyšplhají až na 33 °C

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Do Česka dorazí tropy. Teploty se vyšplhají až na 33 °C
Zdroj: REFRESHER/Jakub Šuvada

Léto už je víceméně v plném proudu, teploty se ale zatím držely kolem 20 °C. To se však příští týden změní a do Česka přijdou tropy.

Teploty v Česku se od poloviny května držely na normálu, avšak v příštím týdnu by se mělo výrazně oteplit, informují Meteopress a Český hydrometeorologický ústav. Postupné oteplování začne už o víkendu, kdy se teploty budou pohybovat kolem 25 °C a od pondělí pak budou už jenom stoupat. V úterý 20. června by dokonce měly dosahovat na 33 °C, avšak spolu s tropy do Česka přijdou také bouřky a dešťové přeháňky.

14. června 2023 18:07 Čas čtení 0:31 MAPA: Kolik stojí pozemky v Praze, které běžně potkáváš v ulicích? MAPA: Kolik stojí pozemky v Praze, které běžně potkáváš v ulicích?

V pondělí bude jasno až polojasno a na severovýchodě se mohou ojediněle vyskytovat přeháňky. Teploty v noci klesnou na 9 až 13 °C, avšak přes den se budou pohybovat od 25 do 29 °C.

Obdobné počasí bude také v úterý. Zpočátku dne bude polojasno a rtutě teploměrů přes den vyšplhají až na 33 °C. V úterý se také možná dočkáme první tropické noci tohoto roku, neboť noční teploty by se měly pohybovat od 11 do 20 °C. Ojediněle se mohou vyskytovat dešťové přeháňky.

14. června 2023 13:00 Čas čtení 5:29 Jak přežít menstruaci na letním festivalu? Ptali jsme se na Rock for People, co vám nejvíce chybí (Anketa) Jak přežít menstruaci na letním festivalu? Ptali jsme se na Rock for People, co vám nejvíce chybí (Anketa)

Ve středu a ve čtvrtek bude už víceméně zataženo a teploměry nám budou ukazovat 27 až 29 °C. Připrav se tak na dusno jako ve skleníku. Nejnižší noční teploty pak budu 11 až 19 °C. 

„Srážky budou mít během celého předpovědního období kolísavý charakter. V prvním předpovědním týdnu se očekávají srážky kolem normálu, v druhém týdnu budou pozvolna ubývat, na přelomu června a července přibývat a v posledním předpovědním týdnu se opět dostanou pod úroveň normálu,“ uvádí meteorologové.

15. června 2023 12:00 Čas čtení 7:12 Seniorský drip: letní edice. Takto skvěle vypadá styl, který prověřil čas Seniorský drip: letní edice. Takto skvěle vypadá styl, který prověřil čas

Tropický víkend tě vyžene k vodě

Od pátku do neděle by přeháňky mohly ustat a obloha by se mohla více vyjasnit. O víkendu nám pak rtutě teploměrů budou ukazovat 28 až 30 °C, tak neseď doma a vyraz k vodě. Pokud máš rád*a přírodní koupaliště, mrkni na interaktivní mapu, ve které se dozvíš, jaká je kvalita vody i na tvém koupališti. 

Domů
Sdílet
Diskuse