Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
TASR
15. června 2023 v 9:31
Čas čtení 0:56

Video: Noční můra klaustrofobiků. Cestující pařížského metra na hodiny uvízli mezi stanicemi, museli pěšky tunelem

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Video: Noční můra klaustrofobiků. Cestující pařížského metra na hodiny uvízli mezi stanicemi, museli pěšky tunelem
Zdroj: Pixabay/volně k užití

Provozovatel pařížského metra se ve středu musel omluvit stovkám pasažérů za to, že jejich vlaky zůstaly zablokovány pod zemí během dopravní špičky. TASR převzala zprávu z tiskové agentury AFP.

Pět vlaků na rušné lince 4 uvízlo od 19:25 SELČ mezi dvěma stanicemi. Výkonný ředitel státní dopravní společnosti RATP Jean Castex požádal o vnitřní vyšetřování příčin „výjimečného případu“, uvedla RATP.

Uživatelé sociálních médií sdíleli záběry cestujících namačkaných ve vozech v dusném vzduchu a parnu. Měli viditelně obavy o své malé děti a starší lidi ve vagónech.

Pasažéry nakonec evakuovali, informovala RATP. Na sociálních sítích se objevily fotografie, jak lidé kráčejí tunely do následující stanice.

 

„RATP se omlouvá. Hluboce lituje tohoto incidentu a jeho důsledků pro cestující. Dělá vše, co je v jejích silách, aby jim co nejvíce pomohla,“ uvedla provozující společnost.

14. června 2023 v 18:07 Čas čtení 0:31 MAPA: Kolik stojí pozemky v Praze, které běžně potkáváš v ulicích? MAPA: Kolik stojí pozemky v Praze, které běžně potkáváš v ulicích?

Pařížské metro je jedním z nejstarších městských dopravních systémů na světě a objevilo se již v mnoha kultovních filmech. Cestující si však stěžují na přeplněnost a zastaralou infrastrukturu. Silní také obavy, že dopravní systém nebude schopen zvládnout příliv návštěvníků na letních olympijských hrách v Paříži v roce 2024.

Snahy o modernizaci metra však postupují a linku 4 postupně automatizují na systém bez řidičů.

Prezident Emmanuel Macron loni za šéfa společnosti RATP vybral Castexe, který byl premiérem země během většiny období pandemie koronaviru a má pověst takového „likvidátora problémů“. Jeho úkolem je napravit potíže státní dopravní společnosti, která provozuje pařížské metro.

Domů
Sdílet
Diskuse