Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Kateřina Viková ČTK
15. června 2023 v 15:09
Čas čtení 0:59

Petr Pavel je sto dní ve funkci prezidenta. Jak to zatím zvládá? Hlasuj v anketě

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Petr Pavel je sto dní ve funkci prezidenta. Jak to zatím zvládá? Hlasuj v anketě
Zdroj: Tiskový odbor kanceláře prezidenta republiky

Při vstupu do prezidentské funkce si prezident Petr Pavel vytyčil seznam cílů pro prvních sto dní ve funkci, které uplynou tuto sobotu. Ve čtvrtek své dosavadní úspěchy zhodnotil na tiskové konferenci.

Pavel na tiskové konferenci svolané k příležitosti uplynutí 100 dnů od své inaugurace řekl, že se mu podařilo splnit většinu krátkodobých cílů a rozpracovat většinu cílů dlouhodobých, které si před vstupem do úřadu vytyčil. 

Nevětším úspěchem je podle Pavla nastartování směru

„Radši budu kritizován za vysokou aktivitu než za vlažný start. Chtěl jsem ukázat, že to se zodpovědným výkonem úřadu myslím vážně a nepřišel jsem se pouze zavřít na Pražský hrad,“ řekl na úvod čtvrteční tiskové konference prezident Pavel.

Za největší úspěch svého dosavadního prezidentství považuje nastartování směru, kterým by rád pokračoval v příštích pěti letech. Svou hlavní roli na Pražském hradě vidí ve dvou oblastech. První je upevnění pozice České republiky ve společnosti demokratických zemí s prozápadní orientací. Druhou je celková změna nálady ve společnosti, aby lidé uvěřili, že mohou něco změnit, pokud chtějí.

Jednou z výrazných změn bylo otevření Pražského hradu, první s osmi úkolů, které si prezident v březnu vytyčil. Po dlouhých letech se tak zrušily kritizované kontroly a u vstupů do hradního areálu zmizely bezpečností rámy, před nimiž se často tvořily dlouhé fronty.

Po skončení pětiletého mandátu by při ohlédnutí chtěl vidět spokojenější a sebevědomější Česko. „Rád bych viděl, že v Česku žije daleko víc lidí, kteří věří, že když něco chtějí zkusit, tak mohou. Budu-li hodnotit úspěch svého prezidentství, rád bych ho viděl v tom, že náš národ získá sebevědomí a odhodlání měnit věci k lepšímu,“ prohlásil Pavel s tím, že Česká republika má na to, aby hrála „první ligu“, a může inspirovat ostatní.

Anketa:
Jak si podle tebe vede Petr Pavel jako prezident?
Zatím válí!
Ujde to, mohl by některé věci vylepšit...
Je hrozný!
Zatím válí!
46 %
169 Hlasů
Ujde to, mohl by některé věci vylepšit...
15 %
56 Hlasů
Je hrozný!
39 %
141 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse