Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Barbora Fábryová
16. června 2023 v 10:32
Čas čtení 0:30

V oblíbené dovolenkové destinaci Čechů a Češek se objevil žralok. Překvapil místní i turisty

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Žralok modrý připlul do přístavu na Menorce teprve nedávno.

Do oblíbené dovolenkové destinace připlul žralok. Překvapivý návštěvník svou přítomností na španělském ostrově Menorca zaskočil místní i turisty. Odborníci tvrdí, že se jedná o žraloka modrého, který se již na ostrově během měsíce objevil dvakrát, píše španělský deník Menorca.

V přístavu Ciutadella zahlédli žraloka i ve čtvrtek, 15. června. Žralok by prý mohl být zraněn, protože podle odborníků není běžné, aby tento druh připlul tak blízko k pobřeží. Predátor přístav ještě dopoledne ten den opustil a od té doby ho nikdo neviděl.

Na Menorce se nejedná o první takový případ. Přibližně před měsícem se dva a půl metru dlouhý žralok objevil na pláži Son Bou. Dostal se téměř na břeh, kde uvázl, ale podařilo se mu odplout zpět. Plavčíci tehdy pláž uzavřeli a zakázali koupání, píše Mallorca Zeitung

žralok
Zdroj: Unsplash/Marcelo Cidrack
Domů
Sdílet
Diskuse