Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
20. června 2023 14:55
Čas čtení 0:36

Použije Putin jaderné zbraně? Joe Biden to považuje za reálné

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Použije Putin jaderné zbraně? Joe Biden to považuje za reálné
Zdroj: TASR/AP/Evan Vucci

Americký prezident Joe Biden považuje za reálné, že jeho ruský protějšek použije taktické jaderné zbraně. Běloruský prezident Alexandr Lukašenko minulý týden prohlásil, že jeho země zahájila převzetí prvních taktických jaderných hlavic od Ruska.

Podle Bidena je rozmístění jaderných hlavic v Bělorusku „absolutně nezodpovědné“. „Když jsem tady před dvěma lety říkal, že se obávám vysychání řeky Colorado, všichni se na mě dívali jako na blázna,“uvedl Biden. „Dívali se na mě stejně, když jsem řekl, že se obávám, že Putin použije taktické jaderné zbraně. Je to reálné,“dodal

20. června 2023 10:52 Čas čtení 0:57 Fiala se ostře pustil do Ruska: „Je ochotné překročit všechny meze“ Fiala se ostře pustil do Ruska: „Je ochotné překročit všechny meze“

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko uvedl, že jaderné hlavice, které jeho země začala přebírat od Ruska, jsou třikrát výkonnější než ty, jež během 2. světové války dopadly na japonská města Hirošima a Nagasaki. „Jedna bomba a zemře okamžitě asi milion lidí. Nedej bože, aby došlo k použití těchto zbraní,“dodal Lukašenko v ruské televizi Rossija 1. Dodání jaderných hlavic do Běloruska je prvním převozem zbraní tohoto druhu za ruské hranice od dob rozpadu Sovětského svazu.

Spojené státy opakovaně upozorňují na to, že nezaznamenaly žádné signály o tom, že by se Rusko v současné době chystalo jaderné zbraně použít. 

Domů
Sdílet
Diskuse