Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
21. června 2023 13:21
Čas čtení 0:28

Kam zamíří Zuzana Čaputová dál? Slovenský ministr má jasno

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kam zamíří Zuzana Čaputová dál? Slovenský ministr má jasno
Zdroj: FB/Zuzana Čaputová

Prezidentka Zuzana Čaputová by byla „opravdu dobrou kandidátkou na generální tajemnici NATO“. Po jednání slovenské vlády to uvedl ministr obrany Martin Sklenár. Na spekulace o její případné kandidatuře reagovat nechtěl.

„Proces o výběru nového generálního tajemníka NATO probíhá a záleží na mnoha faktorech, které musí být rozhodnuty, abychom měli dohodu všech členských zemí,“ řekl Sklenár. Za Slovensko by bylo podle Sklenára dobré, kdyby funkci zastával někdo, kdo zná situaci na východní hranici NATO a na Ukrajině a rozumí důležitosti obrany a bezpečnosti v zemi.

16. března 2023 17:20 Čas čtení 0:53 Partner Zuzany Čaputové: Je nejlepší prezidentka, jakou jsme kdy měli, měla by kandidovat znovu Partner Zuzany Čaputové: Je nejlepší prezidentka, jakou jsme kdy měli, měla by kandidovat znovu

Změna na pozici generálního tajemníka NATO by mohla nastat na podzim letošního roku. „Dohoda se utváří a uvidíme, jaká bude závěrečná podoba,“ poznamenal ministr. Současný generální tajemník Jens Stoltenberg aktuálně na pozici nadsluhuje. „Dobře vykonává svou funkci a také vzhledem k tomu, co se děje na Ukrajině, se země rozhodly, aby bylo jeho funkční období několikrát prodlouženo,“ řekl Sklenár. Očekává, že možnost prodloužení jeho mandátu už nebude.

Domů
Sdílet
Diskuse