Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
21. června 2023 15:53
Čas čtení 0:59

Nehoda u Liberce: 21 zraněných po srážce vlaku s nákladním autem (Aktualizováno)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nehoda u Liberce: 21 zraněných po srážce vlaku s nákladním autem (Aktualizováno)
Zdroj: Twitter/Policie ČR

Na železničním přejezdu ve Stráži nad Nisou u Liberce se dnes srazil osobní vlak s nákladním automobilem, který na přívěsu převážel bagr. Ve vlaku cestovalo 65 lidí, z toho 21 utrpělo zranění. U devíti z nich je středně těžké.

„Jde o prvotní informaci. Nevylučujeme, že se tento počet ještě může změnit,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková. Všichni zranění cestovali ve vlaku, který byl plně obsazený. „Vlak jel ve směru na Liberec,“ dodala.

AKTUALIZACE 16:53
Nepotvrdily se původní informace o těžce zraněných. Liberecká nemocnice kvůli většímu počtu zraněných vyhlásila traumaplán nejnižšího stupně. Vyplývá to z informací od mluvčích policie, záchranné služby, hasičů a nemocnice.

Ve vlaku cestovalo 65 lidí, z toho 19 bylo žáků 4. třídy jedné základní školy. „Dvě z dětí převezli zdravotníci sanitou do nemocnice, měly utrpět snad jen lehčí poranění,“ dodala Baláková. Jedna z cestujících ČTK řekla, že strojvedoucí stihl těsně před srážkou z kabiny utéct.

Zraněných bylo podle krajského mluvčího záchranné služby Michaela Georgieva 21. „Z toho devět osob utrpělo středně těžké poranění. Všichni byli při vědomí a s našimi posádkami komunikovali. Všechny zraněné jsme převezli do liberecké nemocnice,“ dodal Georgiev.




Nehoda se stala kolem 13:50 na železniční trati, která vede z Liberce na Frýdlant. České dráhy na svém webu uvedly, že v omezeném rozsahu zavedly náhradní kyvadlovou autobusovou dopravu.

21. června 2023 13:00 Čas čtení 0:25 Český pivní kvíz! Víš o zlatavém moku všechno? Český pivní kvíz! Víš o zlatavém moku všechno?

Vlak se střetl s nákladním autem na přejezdu, který je bez závor a kde je zvuková a světelná signalizace. „Budeme samozřejmě prověřovat, zda bylo toto zařízení funkční,“ dodala Baláková.

Domů
Sdílet
Diskuse