Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kristýna Dobiášová
23. června 2023 14:41
Čas čtení 0:50

Video: Tahle bouře měla dorazit do Česka. Pořádně ale potrápila naše sousedy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Video: Tahle bouře měla dorazit do Česka. Pořádně ale potrápila naše sousedy
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Český hydrometeorologický ústav ve čtvrtek varoval před silnými bouřkami, očekávání se však nenaplnilo. Extrémní počasí však trápilo Německo.

Oblasti Německa zasáhly ve čtvrtek silné bouřky a obří kroupy, informuje server Deutsche Welle. Zapříčinil je systém nízkého tlaku Lambert, který přes zemi postupoval. Obyvatelé spolkové země Hesensko hlásili odkryté střechy a padající stromy.

21. června 2023 18:35 Čas čtení 0:46 V Česku ve středu padly teplotní rekordy na čtyřech místech V Česku ve středu padly teplotní rekordy na čtyřech místech

Počasí přerušilo dopravu

Německá meteorologická služba (DWD) varovala před zvýšeným rizikem tornád a bouří s extrémním krupobitím. Přítomnost horkého subtropického vzduchu a pohyb tlakové níže vyvolaly v zemi netypické podmínky.

V hesenském městě Kassel došlo k narušení autobusové a železniční dopravy. Přestaly jezdit například dálkové spoje mezi Frankfurtem a Hannoverem a mezi Berlínem a Hamburkem. Některá města měla pro případné uvíznuté cestující připravené vagóny, kde by mohli přečkat noc.

Extrémní počasí komentoval na Twitteru i Český hydrometeorologický ústav. „V Německu už je situace řádně rozjetá,“ napsal v příspěvku ohledně čtvrtečních bouří.

Domů
Sdílet
Diskuse