Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
5. července 2023 14:47
Čas čtení 0:59

Video: Nizozemsko zasáhla silná bouře. Vyžádala si nejméně jednu oběť, zrušeny jsou stovky letů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Video: Nizozemsko zasáhla silná bouře. Vyžádala si nejméně jednu oběť, zrušeny jsou stovky letů
Zdroj: Twitter/@iEricof

Středeční bouře, která zasáhla Nizozemsko, si vyžádala nejméně jednu mrtvou a dva zraněné. Vítr, který místy dosahoval rychlosti až 145 kilometrů v hodině, narušil tamní leteckou i železniční dopravu.

Jedna žena zemřela v nizozemském městě Haarlem poté, co na ni spadl strom. Další dva muži byli zraněni v Amsterdamu, když padající stromy zasáhly jejich auta. Podle meteorologů je bouře, která byla pojmenována Poly, nejsilnější v Nizozemsku od ledna 2018.

Bouře má přijít i do části Německa a Dánska. Německé úřady vyzvaly, aby řidiči v ohrožených oblastech na severu země nevyjížděli, pokud to nebude nezbytně nutné. V Dolním Sasku některé školy kvůli bouři preventivně zrušily vyučování, v Hamburku byly od středečního poledne uzavřeny některé hřbitovy, informuje Česká televize. 

Amsterdamské letiště Schiphol ráno zrušilo přes tři stovky letů a uvedlo, že letecký provoz bude omezen nejméně do středečního odpoledne. Na severu Nizozemska byla kvůli padajícím stromům zastavena také vlaková doprava a uzavřeny byly i některé dálnice. 

Domů
Sdílet
Diskuse