Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková ČTK
6. července 2023 16:45
Čas čtení 0:40

ČHMÚ varuje před nebezpečím požárů. Víkend bude tropický, začátek příštího týdne přinese bouřky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČHMÚ varuje před nebezpečím požárů. Víkend bude tropický, začátek příštího týdne přinese bouřky
Zdroj: TASR

Český hydrometeorologický úřad (ČHMÚ) vydal výstrahu před nebezpečím požárů. Platí od pátku až do pondělí.

Výstraha před nebezpečím požárů platí zejména pro západní polovinu Česka. „Od pátku bude v západní polovině území vzrůstat riziko vzniku požárů. S pokračujícím teplým počasím se v následujících dnech riziko požárů bude rozšiřovat i do dalších oblastí,“ uvedl Tomáš Mejstřík z ČHMÚ. Výstraha je v platnosti od pátečního poledne do pondělního večera.

Oba víkendové dny budou tropické, bez dešťových srážek. Teploty budou postupně stoupat až do neděle, kdy dosáhnou maxima kolem 33 stupňů Celsia. Ještě tepleji má být v pondělí, kdy už ale tropické teploty doprovodí i bouřky spojené s dešťovými přeháňkami. 

Podobné počasí meteorologové očekávají také v dalších dnech příštího týdne. Teplotní maxima přes den už ale budou mírně nižší mezi 28 a 32 stupni Celsia. Tropické ale mohou být už i noci, kdy teploty neklesnou pod 20 stupňů.

Domů
Sdílet
Diskuse