Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková TASR
7. července 2023 v 11:55
Čas čtení 0:44

Legalizace marihuany je u našich sousedů na spadnutí, má zemi ušetřit více než miliardu eur

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Legalizace marihuany je u našich sousedů na spadnutí, má zemi ušetřit více než miliardu eur
Zdroj: Unsplash/Jhon David

Německé ministerstvo zdravotnictví očekává, že plánovaná legalizace marihuany ušetří orgánům činným v trestním řízení, soudům a věznicím každoročně více než miliardu eur. Vyplývá to z návrhu zákona, informuje TASR.

Podle návrhu zákona, o kterém jako první informovala média skupiny Funke, ministerstvo očekává roční úsporu 800 milionů eur pro orgány činné v trestním řízení, 220 milionů eur pro soudy a 35 milionů eur pro zařízení na výkon trestu. Základní pilíře projektu legalizace marihuany představil ještě v dubnu německý kancléř Olaf Scholz.

5. července 2023 v 16:58 Čas čtení 0:57 Nová meme královna z Česka boří světový internet. Postava ze starého animáku si podmanila sociální sítě Nová meme královna z Česka boří světový internet. Postava ze starého animáku si podmanila sociální sítě

Straší 18 let budou moct mít až 25 gramů, které koupí v
marihuanových klubech

Z dosud zveřejněných bodů vyplývá, že osoby od 18 let budou moci vlastnit až 25 gramů produktu. Kromě toho bude pro vlastní spotřebu povoleno i pěstování maximálně tří rostlin konopí.

Marihuana se nebude prodávat ve specializovaných obchodech, jak se původně navrhovalo, místo toho se bude pěstovat a prodávat v marihuanových klubech. Kluby a jejich členové budou muset dodržovat přísná pravidla – marihuanu budou moci distribuovat pouze svým členům v množství maximálně 50 gramů měsíčně a v neutrálním obalu.

4. července 2023 v 15:51 Čas čtení 0:30 Obrazem: Červencový superměsíc rozzářil letní oblohu. Podívej se na dechberoucí fotografie z různých míst světa Obrazem: Červencový superměsíc rozzářil letní oblohu. Podívej se na dechberoucí fotografie z různých míst světa

K legalizaci možná dojde ještě letos

Podle agentury TASR by kabinet mohl návrh zákona schválit v polovině srpna. Poté bude potřeba pouze souhlas dolní komory německého spolkového parlamentu (Bundestag), nikoli však horní komory (Bundesrat). Zastánci legalizace v německé koaliční vládě chtějí marihuanu legalizovat ještě letos.

Domů
Sdílet
Diskuse