Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková TASR
9. července 2023 18:00
Čas čtení 0:36

Sexuální skandál v BBC: Moderátor měl platit nezletilé osobě za nahé fotografie, stanice obvinění vyšetřuje

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Sexuální skandál v BBC: Moderátor měl platit nezletilé osobě za nahé fotografie, stanice obvinění vyšetřuje
Zdroj: TASR/AP Photo/Frank Augstein, File

Moderátor měl během tří let zaplatit nezletilé osobě více než 35 tisíc liber (v přepočtu bezmála milion korun). Dotyčná osoba měla peníze využít na financování své drogové závislosti.

Dotyčné osobě, u níž nebylo zveřejněno, zda jde o chlapce, nebo dívku, bylo v době, kdy měl moderátor začít chtít sexuálně explicitní fotografie, sedmnáct let. V neděli se britská ministryně kultury Lucy Frazer setkala s šéfem stanice BBC, aby s ním o případu pohovořila. Podle zpráv agentury TASR chtěla vědět, jak stanice postupuje při vyšetřování případu. 

9. července 2023 10:08 Čas čtení 1:24 Předpověď počasí: V Česku bude 34 °C, udeří i bouřky Předpověď počasí: V Česku bude 34 °C, udeří i bouřky

„Ubezpečil mě, že BBC (kauzu) vyšetřuje rychle a citlivě,“ uvedla Frazer. Vzhledem k povaze obvinění, která označila za „hluboce znepokojivá“, je nyní důležité, aby měla stanice prostor pro vyšetření případu a podniknutí náležitých kroků.

O případu informoval The Sun, kterému matka mladíka sdělila, že její dítě použilo více než 35 tisíc liber na nákup cracku. Rodina podala stížnost na moderátora už v půlce května, stanice však svého zaměstnance z vysílání nestáhla.

V neděli BBC oznámilo, že s obviněným mužem přerušilo pracovní smlouvu. „Ke všem obviněním přistupujeme velmi vážně a máme zavedené postupy na jejich aktivní řešení,“uvedlo BBC. 

Domů
Sdílet
Diskuse