Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Koucká
11. července 2023 15:31
Čas čtení 0:44

Řidič autobusu nadýchal přes 2,5 promile. Hrozí mu až 8 let vězení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Řidič autobusu nadýchal přes 2,5 promile. Hrozí mu až 8 let vězení
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Policisté z dálničního oddělení Postoloprty řešili v červnu případ opilého řidiče autobusu, kterému naměřili přes 2,5 promile.

Postoloprtská policie dostala hlášení o opilém řidiči od jednoho z cestujících autobusu. Řidič, který svážel zaměstnance do areálu průmyslové zóny, jel podle svědka nebezpečně a cestující pojali podezření, že s ním něco není v pořádku. 


Hlídka přijela na parkoviště firmy a vyčkávala na příjezd autobusu. Po zastavení vozidla řidič vystoupil a policisté ho podrobili dechové zkoušce. Ta vyšla s výsledkem 2,61 promile, řidič ale tvrdil, že se napil až po ukončení jízdy.

11. července 2023 14:47 Čas čtení 0:19 Česko zasáhnou silné bouřky. Výstraha platí pro celou polovinu republiky Česko zasáhnou silné bouřky. Výstraha platí pro celou polovinu republiky

Podle vyslechnutých cestujících bylo ale chování řidiče extrémně rizikové už během jízdy, někteří dokonce předčasně vystoupili na jiné zastávce a přesvědčovali ostatní, aby do autobusu nenastupovali. 


Řidič totiž prý i přes velmi hustý déšť jel velmi vysokou rychlostí, křižovatku projel na červenou a urazil zrcátko autobusu o lampu veřejného osvětlení. Dokonce málem způsobil vážnou nehodu, když se snažil předjet jiný autobus a vůbec ho nezajímalo, že v protisměru jede další vozidlo, které naštěstí uhnulo, a k tragédii tak nedošlo.

10. července 2023 13:00 Čas čtení 2:33 50 let od brutálního zločinu Olgy Hepnarové: Chtěla odpálit bombu a v roce 2005 inspirovala dalšího vraha 50 let od brutálního zločinu Olgy Hepnarové: Chtěla odpálit bombu a v roce 2005 inspirovala dalšího vraha

„V této věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecného ohrožení,“ komentuje incident policie. Jednapadesátiletému řidiči tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody ve výši 3 až 8 let.

Domů
Sdílet
Diskuse