Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Veronika Dlesková
12. července 2023 10:10
Čas čtení 0:30

Video: Summit NATO jako trailer na akční film. Jak AI zobrazuje světové lídry a lídryně? Je mezi nimi i Petr Pavel

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Video: Summit NATO jako trailer na akční film. Jak AI zobrazuje světové lídry a lídryně? Je mezi nimi i Petr Pavel
Zdroj: Screenshot/Twitter/@Bazilis

Představitelé více než tří desítek států se v Litvě účastní dvoudenního summitu Severoatlantické aliance. O tom, jak by vypadala „reklama“ na takovou událost, má jasnou představu umělá inteligence. Podívej se na video, které vytvořila.

Summitu se účastní zástupci 31 států včetně Česka, které letos zastupuje prezident Petr Pavel, ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti), ministryně obrany Jana Černochová (ODS) a šéf české armády Karel Řehka. Na programu summitu je především prohloubení vazeb mezi NATO a Ukrajinou a přijetí Švédska do Aliance. O události jsme informovali

11. července 2023 10:30 Čas čtení 1:20 V Litvě začal summit NATO. Za Česko se účastní prezident Pavel nebo Jana Černochová V Litvě začal summit NATO. Za Česko se účastní prezident Pavel nebo Jana Černochová

Umělá inteligence vytvořila reklamu na summit NATO, ve které jsou vyobrazeni lídři všech účastnících se zemí. Video má v podkresu dramatickou hudbu a za zástupci jednotlivých států jsou vidět monumenty typické pro danou zemi. 

Na videu nechybí ani ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, který se bude poprvé účastnit některých jednání jako rovnocenný partner. Ve středu vystoupí na tiskové konferenci spolu s generálním tajemníkem NATO Jensem Stoltenbergem.

Domů
Sdílet
Diskuse