Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
13. července 2023 16:29
Čas čtení 0:42

V Chorvatsku zemřela čtyřletá holčička z Česka

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Chorvatsku zemřela čtyřletá holčička z Česka
Zdroj: Unsplash/Camilo Jimenez

V chorvatském Medulinu ve středu zemřela čtyřletá Češka, která tam byla s rodiči na dovolené. Lékařům se ji přes hodinovou masáž srdce nepodařilo zachránit.

Istrijská policie ve středu v 6:05 přijala hlášení personálu, že dítě v Medulinu potřebuje lékařskou pomoc. „Policie přijala oznámení, že dívka z České republiky potřebuje lékařské ošetření. Do Medulinu přijela s rodinou na letní dovolenou. Nebylo jí dobře a byla přivolána záchranka. Bohužel se nepodařilo dítě zachránit,“ uvedla Suzana Sokač z istrijské policie.

Nejdříve bolest břicha, pak přestala dýchat

Holčička, která byla s rodiči ubytovaná v ulici Regi v Medulinu, si stěžovala na bolesti břicha. „Záchranka dorazila v 6:07, do té doby se rodiče snažili dítě oživit sami.“ Otec podle instrukcí dispečera pokračoval v srdeční masáži. „V sanitce snaha o záchranu dívky pokračovala, ale neúspěšně. Tělo bylo převezeno na patologické oddělení nemocnice v Pule k pitvě,“ uvedla doktorka Gordana Antić, vedoucí zdravotní a sociální péče Istrijské župy.

Záchranářům se ani po hodině nepodařilo srdeční činnost obnovit. Příčinu smrti odhalí pitva, podezření z násilné smrti a trestného činu je zatím vyloučeno, uvedla policie.

Podle neoficiálních informací serveru Index byla dívka v úterý v noci před smrtí na pohotovosti. Není známo, co se stalo a proč byla poslána domů. 

Domů
Sdílet
Diskuse