Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
15. července 2023 12:04
Čas čtení 1:14

Wimbledon: Česko může triumfovat hned dvakrát! Do boje o titul jde kromě Vondroušové i Strýcová

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Wimbledon: Česko může triumfovat hned dvakrát! Do boje o titul jde kromě Vondroušové i Strýcová
Zdroj: TASR/AP

Českým tenistkám můžeš fandit ve finále dvouhry i čtyřhry.

Prestižní tenisový turnaj ve Wimbledonu se chýlí ke konci a Česko má šanci získat hned dva tituly. Jako první se o to ve dvouhře pokusí Markéta Vondroušová, kterou v sobotu čeká finále s Tunisankou Ons Džabúr. V neděli se v All England Clubu naposledy představí Barbora Strýcová, která se společně se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu dostala do finále čtyřhry.

15. července 2023 9:49 Čas čtení 0:56 Teploty budou ještě extrémnější. Evropu zasáhne další vlna veder, v Itálii hrozí téměř 50 stupňů Celsia Teploty budou ještě extrémnější. Evropu zasáhne další vlna veder, v Itálii hrozí téměř 50 stupňů Celsia

Letošní bilance nahrává Vondroušové

Vondroušová si v semifinále poradila s Ukrajinkou Elinou Svitolinou 6:3 a 6:3 a podruhé v kariéře si zahraje grandslamové finále. Na trávě ve Wimbledonu pak o trofej zabojuje vůbec poprvé. To její finálová soupeřka Ons Džabúr je v Londýně ve finále už podruhé. Loni tu podlehla Jeleně Rybakině z Kazachstánu. Pokud se jí letos podaří triumfovat, stala by se historicky první africkou a zároveň arabskou tenistkou, která vyhraje dvouhru na grandslamu.

Vondroušová se s Džabúr na trávě utkala pouze jednou. Před dvěma lety v Eastbourne se radovala Tunisanka. Bilance z letošního roku ale favorizují Češku, která Džabúr porazila nejprve v druhém kole v Melbourne 6:1, 5:7, 6:1, posléze ve třetím kole v Indian Wells 7:6, 6:4.

Wimbledonské finále začne v sobotu v 15:00.

Rozloučí se Strýcová titulem?

Snovou rozlučku s Londýnem zažívá Barbora Strýcová, která se společně s parťačkou Sie Šu-wej z Tchaj-wanu probojovala ve čtyřhře do finále a bude bojovat o druhý grandslamový titul v kariéře. Ten první získala v roce 2019 se stejnou parťačkou rovněž ve Wimbledonu.

2. května 2024 15:42 Čas čtení 0:57 Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie

Strýcová se na kurty vrátila po více než dvouleté pauze letos v dubnu a letošní sezónu pojala jako rozlučkovou. „Už na sobě sice nemám takovou tíhu, protože nehraju o body, ale přece jen je to Wimbledon a chcete ten svůj příběh zakončit nejlépe, jak můžete. Abych tu ale byla ve finále, to vůbec nechápu,“uvedla sedmatřicetiletá česká tenistka.

Finále ženské čtyřhry je v plánu v neděli. 

Domů
Sdílet
Diskuse