Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková TASR
17. července 2023 10:00
Čas čtení 0:28

Most na Krym je znovu poškozen, výbuchy na něm zabily dva lidi

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Most na Krym je znovu poškozen, výbuchy na něm zabily dva lidi
Zdroj: Screenshot/Twitter/@@nexta_tv

Kerčský most spojující ruskou pevninu s poloostrovem Krym v noci na pondělí poškodily výbuchy. Na mostě je přerušená doprava, o život přišli minimálně dva lidé. Rusko z útoku viní Ukrajinu.

Ruské ministerstvo dopravy na sociální síti Telegram oznámilo, že „k poškození vozovky došlo ze strany Krymské republiky“. O události informuje TASR prostřednictvím ruskojazyčného BBC. Podotýká ale, že pro událost zatím neexistují jasné důkazy. 

16. července 2023 16:28 Čas čtení 2:09 Bude nová balkánská krize? Srbsko se připravuje, tvrdí ministr obrany a zakazuje vývoz zbraní Bude nová balkánská krize? Srbsko se připravuje, tvrdí ministr obrany a zakazuje vývoz zbraní

Na Kerčském mostě údajně zahynul manželský pár ve věku 36 a 40 let. Vážně zraněna měla být čtrnáctiletá dcera páru. Výbuchy údajně proběhly dva, a to ve 3:04 a 3:20 ráno. Spekuluje se, že za útoky by mohly stát na dálku ovládané vodní skútry. V současné chvíli probíhají kontroly pilířů mostu. 

Přibližně 19 kilometrů dlouhý Kerčský most byl vážně poškozen již při výbuchu 8. října 2022. Koncem května se k tomuto útoku přihlásila ukrajinská tajná služba.

Domů
Sdílet
Diskuse