Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková TASR
17. července 2023 17:59
Čas čtení 0:36

Video: U Atén vypukl požár, hasiči evakuovali přilehlá letoviska. Kvůli větru je těžké dostat oheň pod kontrolu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Video: U Atén vypukl požár, hasiči evakuovali přilehlá letoviska. Kvůli větru je těžké dostat oheň pod kontrolu
Zdroj: Screenshot/Twitter/@g.goudaras

Požár vypukl asi 50 kilometrů od Atén. Podle mluvčího hasičů je těžké dostat oheň pod kontrolu kvůli silnému větru. Ten dosahuje rychlosti až 50 kilometrů za hodinu.

Požár vypukl v pondělí asi 50 kilometrů jihovýchodně od Atén, u obce Kuvaras. Na místě zasahují desítky jednotek hasičů i hasičské vrtulníky. Řecké úřady preventivně evakuovaly přilehlá přímořská letoviska. V postižené oblasti se nacházejí tisíce turistických chatek. 

17. července 2023 16:04 Čas čtení 0:25 Chorvatské město se rozhodlo bojovat proti ručníkovému turismu. Zveřejnilo záběry ze zátahu na pláž Chorvatské město se rozhodlo bojovat proti ručníkovému turismu. Zveřejnilo záběry ze zátahu na pláž

Hasiči kromě toho zasahují i u velkého lesního požáru u lázeňského městečka Lutraki nedaleko Korintského průplavu.

Pro oblast v okolí Athén a většinu jižního Řecka platí výstrahy před vznikem lesních požárů. Řecko minulý týden zasáhla čtyřdenní vlna veder, která se však během víkendu zmírnila. Teploty dosahovaly ve střední části Řecka i 44 stupňů Celsia. Vysoké teploty by se měly do Řecka vrátit koncem tohoto týdne.

Domů
Sdílet
Diskuse