Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Florián Meričko
22. července 2023 8:54
Čas čtení 0:53

Žebříček: Toto je 10 nejkrásnějších pláží v Evropě podle turistů. První místo tě překvapí, tropické teploty tam nezažiješ

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Překvapivým vítězem se stala unikátní islandská pláž Reynisfjara.

Dovolenková sezóna je momentálně v plném proudu a evropské země hlásí návaly turistů do populárních destinací. Cestovatelský portál TripAdvisor sestavil pro rok 2023 žebříček těch nejlepších pláží v Evropě na základě hodnocení rekreantů.

Na prvním místě se překvapivě neumístila tropická pláž. Favoritem rekreantů se letos stala temná pláž Reynisfara na Islandu u městečka Vík, které je vzdálené přibližně 180 kilometrů od Reykjavíku.

Místo je známé svým netradičním černým pískem a atmosférou. Špatná zpráva je, že se na Reynisfjaře pravděpodobně nevykoupeš, jelikož jsou pro tento úsek typické silné vlny a nižší teploty.

pláž Reynisfjara
Zdroj: Unsplash/Denys Nevozhai

Zbytek žebříčku už však nebyl žádným překvapením. Rekreanti v něm preferovali klasické tropické pláže. Druhou pozici obsadila portugalská pláž Falesie, kterou následuje italská Spiaggia dei Conigli nacházející se v jihozápadní části ostrova Lampedusa.

První pětici doplňují španělské pláže La Concha a Playa de Mura. Na seznamu nejkrásnějších prázdninových destinací můžeme najít i pláž Fallasarna (Kréta) či pláž Nissi (Kypr).

Poslední trojici v žebříčku uzavírají laguna Balos (Kréta), pláž Sotavento (Španělsko) a Plage du Sillon (Francie).

Kompletní seznam 10 nejkrásnějších pláží si můžeš prohlédnout v naší tabulce:

UmístěníNázev plážeLokalita
1.Pláž ReynisfjaraIsland
2.Pláž FalésiaPortugalsko
3.Spiaggia dei ConigliItálie
4.Pláž La ConchaŠpanělsko
5.Playa de MuroMallorca
6.Pláž FalassarnaKréta
7.Pláž NissiKypr
8.Lagúna BalosKréta
9.Pláž SotaventoFuerteventura
10.Plage du SillonFrancie
Domů
Sdílet
Diskuse