Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
24. července 2023 14:08
Čas čtení 0:26

ČHMÚ: V Česku hrozí vysoký stupeň nebezpečí požárů. Jak jim předejít?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČHMÚ: V Česku hrozí vysoký stupeň nebezpečí požárů. Jak jim předejít?
Zdroj: HZS Ústeckého kraje

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu před vysokým stupněm nebezpečí požárů pro Středočeský, Jihomoravský, Plzeňský, Liberecký, Karlovarský, Ústecký kraj a Vysočinu.

ČHMÚ vydal výstrahu před vysokým nebezpečím vzniku požárů, která platí až do odvolání. Na dalších územích České republiky je v platnosti nižší stupeň nebezpečí před vznikem požárů. Lidé by ale měli být opatrní ve všech oblastech. 

24. července 2023 12:06 Čas čtení 0:27 OBRAZEM: Ničivé plameny sužují Řecko. Za sebou nechávají jen popel a zkázu OBRAZEM: Ničivé plameny sužují Řecko. Za sebou nechávají jen popel a zkázu

Meteorologové varují před rozděláváním ohňů v přírodě, vypalováním trávy, kouřením, odhazováním nedopalků a používáním přenosných vařičů a jiných zdrojů otevřeného ohně. Lidé by se měli řídit místními vyhláškami a zákazy a dbát na úsporné hospodaření s vodou. 

Také bychom měli věnovat zvýšenou pozornost vznikajícím ohniskům požárů a dbát na technický stav především zemědělské techniky. 

Domů
Sdílet
Diskuse