Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková TASR
24. července 2023 12:06
Čas čtení 0:27

OBRAZEM: Ničivé plameny sužují Řecko. Za sebou nechávají jen popel a zkázu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
OBRAZEM: Ničivé plameny sužují Řecko. Za sebou nechávají jen popel a zkázu
Zdroj: Getty Images

Vlna veder, která zasáhla jižní část Evropy, zapříčinila rozsáhlé požáry na území Řecka. Zasaženy jsou i ostrovy Rhodos, Korfu a Euboia.

Rozsáhlé požáry zasáhly Řecko minulé pondělí. První vypukl nedaleko Athén a musela kvůli němu být evakuována i některá turistická letoviska. Další požár, jenž se hasičům doposud nepodařilo dostat pod kontrolu, přibyl v týdnu na ostrově Rhodos. Kvůli němu Řecko spustilo nejrozsáhlejší protipožární evakuační akci v historii, při níž bylo z ostrova převezeno do bezpečí 19 tisíc lidí. O události jsme informovali

22. července 2023 18:25 Čas čtení 0:55 Na Rhodosu řádí nekontrolovaný požár, řecké úřady evakuují i turisty z Česka Na Rhodosu řádí nekontrolovaný požár, řecké úřady evakuují i turisty z Česka

O víkendu se rozhořely i ostrovy Korfu a Euboia. Z obou míst je evakuováno obyvatelstvo i turisté. Z Korfu hasiči pomocí lodí dopravili do bezpečí už kolem 2 500 lidí. Obyvatelé ostrova Euboia se na evakuaci připravují. Teplota ovzduší v Řecku v posledních dnech překročila 40 stupňů Celsia a na mnoha místech země vypukly lesní požáry. 

Požáry v Řecku.Požáry v Řecku.Požáry v Řecku.Požáry v Řecku.
Zobrazit galerii
(13)
Domů
Sdílet
Diskuse