Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
28. července 2023 11:16
Čas čtení 0:26

Rusko tvrdí, že překazilo další útok ukrajinského dronu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
 Rusko tvrdí, že překazilo další útok ukrajinského dronu
Zdroj: TASR/AP

Ruské ministerstvo obrany v pátek ráno informovalo o zneškodnění dronu, který měl útočit na cíle nedaleko Moskvy.

Bezpilotní letoun údajně nezpůsobil žádné škody. Rusko označilo incident za „terorismus kyjevského režimu“. Moskva přitom sama na cíle na Ukrajině vysílá balistické střely i drony. Informuje o tom agentura TASR. 

27. července 2023 17:38 Čas čtení 0:37 Americký senátor se zasekl... v řeči během tiskové konference, museli ho odvést Americký senátor se zasekl... v řeči během tiskové konference, museli ho odvést


„V pátek ráno byl zmařen pokus kyjevského režimu uskutečnit teroristický útok bezpilotním letadlem na objekty na území Moskevské oblasti,“ napsat ruský resort obrany ve svém prohlášení. O sestřelení „nepřátelského“ dronu v Moskevské oblasti informoval na sociálních sítích i primátor Moskvy Sergej Sobianin.


Moskva zažila útok dronů i v pondělí brzy ráno: trosky jednoho dronu byly nalezeny na ulici Komsomolský prospekt, druhý dron zasáhl budovu obchodního centra na Lichačovově třídě. Ruské ministerstvo obrany zároveň deklarovalo, že drony se podařilo vyřadit z jejich stanoveného kurzu.

Domů
Sdílet
Diskuse