Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Kateřina Viková
31. července 2023 15:20
Čas čtení 1:24

Lukáš Kolářík prověřovaný policií kvůli napadení asistentky končí v Pirátské straně

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Lukáš Kolářík prověřovaný policií kvůli napadení asistentky končí v Pirátské straně
Zdroj: Wikimedia commons/Flickr/Piráti/volně k užití

Předsednictvo Pirátské strany rozhodlo, že Lukáš Kolářík, bývalý náměstek ministra vnitra, musí skončit ve všech stranických funkcích. V posledních několika dnech vyšlo najevo, že z postu rezignoval kvůli potyčce s asistentkou, s níž měl intimní vztah.

Bývalý náměstek ministra vnitra Lukáš Kolářík, kterého kvůli kauze údajného napadení bývalé asistentky prověřuje policie, skončil ve zbývajících funkcích u Pirátů. V neděli večer ho k tomu vyzvalo předsednictvo strany. 

„Podezření vznesená proti Lukáši Koláříkovi vnímáme a to zejména v kontextu nových informací v médiích jako neslučitelná s dalším působením v České pirátské straně,“ uvedlo předsednictvo strany v prohlášení v pondělí ráno. Jako problematické strana vnímá i to, že o incidentu informoval netransparentně.

Bývalý poslanec musel s okamžitou platností skončit ve všech zbývajících politických funkcích v Pirátské straně poté, co v nedávné době vyšly najevo okolnosti jeho rezignace z postu náměstka, ke které došlo v polovině července. Konec na ministerstvu původně vysvětloval osobními důvody.

Bitka na hotelovém pokoji je opředena nejasnostmi 

Stál za ní incident, který se udál 1. června v hotelu Spiritka po slavnostním galavečeru Hasič roku na Pražském hradě. 

Na hotelovém pokoji se údajně zapletl do fyzické potyčky dvou žen – své manželky a své asistentky, která byla i jeho milenkou. Po akci ministerstva, kde se pilo do ranních hodin, se na pokoji měl pokusit o poměr se svou asistentkou a milenkou, když do pokoje přišla jeho manželka, což vyústilo v konflikt, kterého se poté zúčastnil i manžel asistentky.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

V sebeobraně svoji podřízenou podle svých slov udeřil. Bránil se tím, že asistentka jeho i manželku ohrožovala vystřelovacím nožem. Zaměstnankyně Ministerstva vnitra se ale ve výpovědi pro Seznam Zprávy proti takovému nařčení ohradila, i když přiznává, že i ona sama na opilého Koláříka a jeho ženu během vzájemné potyčky fyzicky útočila. Výpovědi obou hlavních aktérů konfliktu si tak na mnoha místech rozporují a není zcela jasné, jak se věci na pokoji udály. 

Káže vodu, pije víno?

Celý incident je pro Piráty o to citlivější, že Kolářík se prezentoval jako ochránce žen. Podporoval zpřísnění definice znásilnění a celá Pirátská strana prosazuje Istanbulskou úmluvu o prevenci a boji proti násilí na ženách a domácímu násilí.

Po závažné výpovědi Koláříkovy asistentky, kterou zveřejnily Seznam Zprávy, se případem začala zabývat policie. „Na základě informací z veřejného prostoru začala pražská policie provádět šetření v této věci a zjišťovat veškeré okolnosti,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Domů
Sdílet
Diskuse