Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
5. srpna 2023 19:16
Čas čtení 0:32

Bouřková fronta zasáhla Chorvatsko. Způsobila záplavy, hladiny řek stoupají

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Bouřková fronta zasáhla Chorvatsko. Způsobila záplavy, hladiny řek stoupají
Zdroj: TASR/AP/HINA/Edvard ŠUŠAK/es

Kromě Rakouska a Slovinska přinesla hluboká jadranská tlaková níže intenzivní deště a bouře i do Chorvatska.

Na Istrii v pátek odpoledne zaznamenali více než 6 tisíc blesků, při bouřích voda zaplavila ulice měst a obcí zejména v oblasti Kvarnerského zálivu v okolí Rijeky a Opatije, informoval v sobotu rakouský deník Kleine Zeitung.

5. srpna 2023 15:22 Čas čtení 1:35 VIDEO: „Tak sebou netřískej a budeš normálně žít.“ Násilný incident před Úřadem vlády řeší policie VIDEO: „Tak sebou netřískej a budeš normálně žít.“ Násilný incident před Úřadem vlády řeší policie

Situace se nezlepšila ani v sobotu. Stoupající řeka Sáva se na několika místech začala vylévat z břehů, přičemž zasaženo je i hlavní město Záhřeb. Silný nárazový vítr zase způsobil škody ve městě Zadar ležícím v Dalmácii.

Občané v oblastech ohrožených záplavami byli vyzváni, aby dbali na zvýšenou opatrnost a cestovali jen v nezbytných případech. Úřady vydaly varování před přívalovými povodněmi.

V širším okolí Karlovace a podél rozvodněných řek se stavěly bariéry z pytlů s pískem. Z důvodu zvýšení hladiny řek Sáva a Kupa byl v pátek otevřen kanál Prevlaka, několik retenčních a přepadových nádrží je na hranici své kapacity.

Domů
Sdílet
Diskuse