Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Eduard Starkbauer
6. srpna 2023 16:46
Čas čtení 0:57

Tragédie ve francouzském zábavním parku. Z atrakce v rychlosti 110 km/h vypadl mladík

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tragédie ve francouzském zábavním parku. Z atrakce v rychlosti 110 km/h vypadl mladík
Zdroj: Pexels/Edwin Soto/volně k užití (ilustrační obrázek)
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Na vině mohly být nepříznivé povětrnostní podmínky.

Sedmnáctiletý mladík zemřel poté, co vypadl z atrakce v zábavním parku ve francouzském letovisku Cap d'Agde. Při incidentu utrpěla zranění i 19letá žena. Místní prokuratura prohlásila, že mladík z atrakce s názvem Adrenaline padal přibližně 60 metrů, přičemž během pádu narážel do různých objektů.

Zraněnou ženu podle franceinfo.fr v kritickém stavu převezli do nemocnice ve městě Montpellier. Na rozdíl od zesnulého z atrakce simulující bungee jumping úplně nevypadla a při rychlosti 110 km/h zůstala viset hlavou dolů.

6. srpna 2023 9:46 Čas čtení 1:05 Tragédie v oblíbené turistické destinaci: Sesuv půdy pohřbil 17 lidí, počet obětí však stále roste Tragédie v oblíbené turistické destinaci: Sesuv půdy pohřbil 17 lidí, počet obětí však stále roste

Vyšetřovatelé v souvislosti s incidentem zadrželi čtyři osoby včetně manažera zábavního parku. Prokuratura ve městě Béziers zahájila soudní vyšetřování spojené s výslechy.

Park je až do odvolání uzavřen a na místě probíhá vyšetřování. Starosta Cap d'Agde Gilles d'Ettore prohlásil, že za tragédií může být i mimořádné větrné počasí. Výsledek expertízy však bude znám až za několik měsíců.

V tomto zábavním parku se už v minulosti stala vážná nehoda. V roce 2018 se po vymrštění z vysokorychlostního kolotoče zranili dva 13letí mladíci.

Tragédie připomíná podobnou nehodu z jiného zábavního parku z roku 2017, která tehdy byla zachycena na video (viz níže). Mladá dívka tehdy zůstala rovněž viset hlavou dolů. 

Domů
Sdílet
Diskuse