Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
8. srpna 2023 12:09
Čas čtení 1:00

Brněnská primátorka Vaňková podstoupila test na drogy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Brněnská primátorka Vaňková podstoupila test na drogy
Zdroj: ČTK/Patrik Uhlíř

Českem minulý týden proletěla kauza kolem fotky, na které je Markéta Vaňková se svým náměstkem Robertem Kerndlem (oba ODS) zvěčněna s lajnami bílého prášku. Oba teď uvedli, že podstoupili test na drogy a výsledek zveřejní. Odstoupit ale nehodlají.

V kauze kolem fotografie, která se objevila na anonymním profilu na sociálních sítích a která zobrazuje brněnskou primátorku s drogami, je i podle koaličních politiků stále spousta nevysvětlených otázek. 

Po týdnu od prvotního zmateného vyjádření, kdy v televizi připustila, že fotografie, kterou původně označila za fotomontáž, může být pravá, však vrcholná politička mlčí. Většina stranických kolegů se postavila na její stranu, vysvětlení považují za dostačující. Primátorka neztratila ani podporu zastupitelů města, se kterými jednala v pondělí večer.

31. července 2023 22:30 Čas čtení 1:49 Brněnská primátorka se objevila na fotce s bílým práškem a ruličkou. Je připravena rezignovat Brněnská primátorka se objevila na fotce s bílým práškem a ruličkou. Je připravena rezignovat

Laboratorní výsledky by měli zveřejnit na konci týdne 

Aby rozptýlili vzniklé pochybnosti, oba politici v pondělí oznámili, že podstoupili laboratorní testy na drogy. Server iDnes uvedl, že Kerndl podstoupil test na kokain i přímo na magistrátu a že výsledek byl negativní. „Ale je mi to nepříjemné, přijde mi to dehonestující,“ prohlásil k tomu Kerndl. Kokain je po požití v krvi či moči detekovatelný v rámci hodin, nejvýše dnů.

„Abych vyvrátila různé dezinformace a fámy, test jsem podstoupila už minulý týden, tedy v bezprostřední návaznosti na publikování fotografie na sociálních sítích. V tuto chvíli čekám na výsledek v písemné podobě, jsem si ale naprosto jistá, že bude negativní,“ napsala primátorka iDnesu. Oba hodlají výsledky zveřejnit.

Oba politici však nemají v plánu rezignovat. Kauzu odmítají dál komentovat, dokud ji ve středu neprojednají s koaličními partnery.

Domů
Sdílet
Diskuse