Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
10. srpna 2023 14:23
Čas čtení 0:40

Češce omylem přišlo 250 tisíc korun, její matka je hned utratila. Teď ženě hrozí vězení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Kromě toho, že peníze musí vrátit, hrozí ženě za skutek trest odnětí svobody na jeden rok.

Účetní firma omylem poslala na účet mladé Češky čtvrt milionu korun. Její matka se však o původ peněz nezajímala a rovnou si díky nim zajistila příjemné vánoční svátky. Když se na chybu přišlo, matka odmítla peníze vrátit, za což jí teď hrozí vězení. O případu informoval portál TN.cz.

10. srpna 2023 10:15 Čas čtení 0:46 FOTO: Válí se ti 55 milionů na účtě? Krejčířova vila je opět na prodej FOTO: Válí se ti 55 milionů na účtě? Krejčířova vila je opět na prodej

„Žena použila peníze na zaplacení svých dluhů, na nákupy vánočních dárků, jídla, kosmetiky a dalších věcí běžné potřeby,“ uvedla policejní mluvčí Klára Jeníčková.

Případ se stal ještě v prosinci 2021. Dispoziční právo k bankovnímu účtu v té době měla devětačtyřicetiletá matka dcery. Firma si svého pochybení za pár dní po převodu všimla a s problémem se obrátila na banku. Ta ženu vyzvala, aby peníze, které jí nepatří, vrátila.

Vrátit je nechce

Žena s bankou nekomunikovala a peníze odmítla vrátit. Identitu ženy proto banka následně poskytla právníkům firmy a případem se začala zabývat i policie.

10. srpna 2023 10:49 Čas čtení 0:29 Turistka vyryla srdce do ikonické památky v Itálii. Hrozí jí trest, ze kterého se ti udělá špatně Turistka vyryla srdce do ikonické památky v Itálii. Hrozí jí trest, ze kterého se ti udělá špatně

„V této souvislosti jsme začali úkony trestního řízení pro přečin zatajení věci,“ upřesnila Jeníčková. Ženě za skutek hrozí trest odnětí svobody na jeden rok, celou částku musí firmě vrátit.

koruny
Zdroj: Olgierd (Creative Commons)/Flickr
 
Domů
Sdílet
Diskuse