Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
11. srpna 2023 9:16
Čas čtení 0:19

Turecko zasáhlo zemětřesení

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Turecko zasáhlo zemětřesení
Zdroj: Unsplash.com

Tureckou provincii Malatya zasáhlo ve čtvrtek večer zemětřesení s magnitudou 5,2. Zranění utrpělo nejméně 23 lidí, uvedl turecký ministr zdravotnictví Fahrettin Koca. TASR převzala zprávu z agentury DPA.

Institut monitorování zemětřesení Kandilli se sídlem v Istanbulu zaznamenal otřesy ve čtvrtek ve 20:47 místního času. Epicentrum zemětřesení bylo v obci Yesilyurt v Malatyi. Turecký ministr zdravotnictví uvedl, že většinu zranění při zemětřesení způsobily pády či skoky z velkých výšek.

23. února 2023 18:33 Čas čtení 0:42 Turecké televize dostávají pokuty za kritiku vlády a prezidenta v době zemětřesení Turecké televize dostávají pokuty za kritiku vlády a prezidenta v době zemětřesení

Provincie Malatya patřila mezi oblasti zasažené ničivým zemětřesením s magnitudou 7,8, které začátkem února postihlo Turecko a Sýrii. Jen v Turecku si vyžádalo více než 50 tisíc obětí a způsobilo rozsáhlé škody. V Malatyi tehdy přišlo o život přibližně 2300 lidí, uvedli místní představitelé.

Domů
Sdílet
Diskuse