Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
14. srpna 2023 10:19
Čas čtení 1:06

OBRAZEM: Myší trus, pavučiny, špína. Inspekce zavřela obchod v Brně na Cejlu, majitel za dva dny znovu otevřel

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
OBRAZEM: Myší trus, pavučiny, špína. Inspekce zavřela obchod v Brně na Cejlu, majitel za dva dny znovu otevřel
Zdroj: SZPI/se svolením

Obchod s názvem Potraviny DR na rohu Cejlu a Tkalcovské ulice pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce uzavřeli ve středu, v pátek ale bylo opět otevřeno.

Výskyt hmyzích škůdců a trusu hlodavců, výrazně zanedbaný úklid, potraviny poškozené nebo kontaminované škůdci či poškozený strop. To jsou jen některé důvody, kvůli kterým pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce ve středu uzavřeli obchod Potraviny DR na rohu brněnského Cejlu. Už v pátek ale bylo opět otevřeno, jak zjistila brněnská redakce Deníku.

10. srpna 2023 9:41 Čas čtení 0:52 Dvě dívky ve věku 12 a 15 let neustály drogy v Brně. Hlídka je našla na lavičce na Mendlově náměstí Dvě dívky ve věku 12 a 15 let neustály drogy v Brně. Hlídka je našla na lavičce na Mendlově náměstí

Odstranění nedostatků za dva dny?

Podle majitele provozovny Quynha Bui Maua se za dva dny povedlo veškeré nedostatky odstranit. „Všechno už je v pořádku, žádnou pokutu jsem nedostal,“řekl vlastník redaktorce Deníku přímo na místě.

Z dostupných fotografií je jasné, že inspektoři našli mimo jiné trus po hlodavcích, nahlodané krabice s potravinami nebo zapomenuté kusy sortimentu obalené v pavučinách. „Mezi zjištěné skutečnosti patřil výskyt trusu hlodavců, výskyt hmyzích škůdců, potraviny poškozené nebo kontaminované škůdci, stopy po působení a výskytu hlodavců, výrazně zanedbaný úklid, nečistoty na podlaze, regálech nebo zařízeních nebo poškození stropu,“ citoval Deník mluvčího Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavla Kopřivu.

Brno, CejlBrno, CejlBrno, CejlBrno, Cejl
Zobrazit galerii
(9)

Prodejna navíc nebyla jakkoli zabezpečená před pronikáním hlodavců nebo jiných škůdců. „Majiteli poskytneme lhůtu, do které musí problémy odstranit. Většinou je v jejich ekonomickém zájmu, aby tak učinili co nejdříve. Hygiena pak provede další kontrolu. Následuje správní řízení, kdy je vlastníkovi zpravidla uložena pokuta,“ doplnil Kopřiva. Zda se majiteli povedlo odstranit všechny nedostatky včetně poškozeného stropu během pouhých dvou dnů, se tedy teprve ukáže.

9. srpna 2023 15:37 Čas čtení 0:58 Primátorka Vaňková zveřejnila výsledek testu na drogy. Koalice v Brně vládne dál Primátorka Vaňková zveřejnila výsledek testu na drogy. Koalice v Brně vládne dál

Potraviny na pranýři jsou webové stránky, spuštěné v roce 2012, které vytvořila, spravuje a obsahem plní Státní zemědělská a potravinářská inspekce za podpory Ministerstva zemědělství ČR. Inspekce zde uvádí výsledky své kontrolní činnosti. Od konce roku 2016 jsou zde zveřejňovány také informace z kontrol Státní veterinární správy. Cílem projektu je pomoci běžnému spotřebiteli zorientovat se na trhu s potravinami.

Domů
Sdílet
Diskuse